to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:51 | 27.03.2014

Πολιτική

Διαστρέβλωση στα λεγόμενα του Γ. Δραγασάκη: Μια... «Νέα» μονταζιέρα «ταράζει τα νερά»

Νέα διαστρέβλωση - «βόμβα» από τη ναυαρχίδα του μνημονιακού Τύπου


Η ομιλία του κ. Δραγασάκη στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου ήρθε να ταράξει τα νερά της Κουμουνδούρου μας πληροφορούν τα έγκυρα «Νέα» αφού μέτρησαν με ακρίβεια τα μποφόρ. Στο δημοσίευμα με τίτλο "«Εμείς φταίμε για την κρίση» λέει τώρα ο Δραγασάκης", η εφημερίδα μας πληροφορεί για την τεράστια κωλοτούμπα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού προφανώς παλαιότερα έφταιγαν «άλλοι» για την κρίση. Αν αναρωτιέστε ποιοι έφταιγαν πριν και ποιοι «τώρα», δύσκολα θα καταλάβετε από το εν λόγω δημοσίευμα. Αρκεί ο τίτλος για να ξεκινήσει μια νέα παρα-συζήτηση περί ανακολουθίας στα λεγόμενα του ΣΥΡΙΖΑ, περί σύγκρουσης μεταξύ «ρεαλιστών» και «ακραίων» και, πάνω απ' όλα, περί «σεισμού στο εσωτερικό του κόμματος». 

Ασφαλώς, το «εμείς» του Γ. Δραγασάκη, όπως εύκολα συμπεραίνει κάποιος διαβάζοντας ολόκληρη την τοποθέτησή του (δείτε παρακάτω), δεν παραπέμπει «συνολικά στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και την κοινωνία (σσ που ευθύνονται) για την κρίση» (όπως αναφέρουν τα «Νέα») ούτε αθωώνει τις ευθύνες των ευρωπαϊκών κυρίαρχων τάξεων. Αντίθετα, σε αντίθεση με την εθνικολαϊκίστικη ανάλυση που ρίχνει όλες τις ευθύνες στους «ξένους» (ξεπλένοντας την εγχώρια διαπλοκή και τα πάλαι ποτέ κόμματα εξουσίας που έκαναν κτήμα τους τα μνημόνια), ο Γ. Δραγασάκης αναδεικνύει τις ευθύνες  των εγχώριων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για την καταστροφή. Των δυνάμεων που δε χρειάστηκαν καμία «ξένη επιβολή» για τα υπέρογκα εξοπλιστικά (και τις μίζες), για τη φοροαποφυγή των ισχυρών, για τους κοστοβόρους Ολυμπιακούς Αγώνες, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους (και συνεχίζει η λίστα). 

Αυτήν την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ και τη διάθεση σύγκρουσης με τα ντόπια συμφέροντα εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μία παραλλαγή του «μαζί τα φάγαμε» και «όλοι φταίμε» που, ούτε λίγο ούτε πολύ, αφήνουν να εννοηθεί τα «Νέα».

Ολόκληρη η τοποθέτηση Δραγασάκη στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου για τη δημιουργία του Οργανισμού Νεότητας Ελλάδας:  

Θα ήθελα να καλωσορίσω την γερμανική αντιπροσωπεία στην Ελληνική Βουλή από το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής μας ανακοίνωσε ορισμένα στοιχεία για τ’ αποτελέσματα της πολιτικής, που εφαρμόζετε στην Ελλάδα. Το πρόβλημα που έχουμε είναι ότι το πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόστηκε είχε μια σειρά από οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, που θα ήθελα να παρακαλέσω τους Γερμανούς συναδέλφους να τις μελετήσουν. Δεν είναι σήμερα η κατάλληλη ώρα, για να επεκταθούμε σ' αυτές, αλλά πράγματι πιστεύω ότι αξίζει όλοι να σκεφτούμε, τι σημαίνει ανεργία των νέων 60%, τι σημαίνει ύφεση 25%, τι σημαίνει μείωση των επενδύσεων δημόσιων και ιδιωτικών 58%, τι σημαίνει διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων και νομίζω ότι αξίζει να προβληματιστούμε, πώς μια οικονομία μ’ αυτά τα δεδομένα μπορεί να υπερβεί την κρίση.

Επειδή, ενδεχομένως, έχετε ακούσει διαφορά για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτελεί μια πολιτική δύναμη, που από την αρχή της κρίσης εξέφρασε τις δικές του σαφείς και τεκμηριωμένες απόψεις για τ’ αποτελέσματα της πολιτικής, που ήλθε να εφαρμοστεί. Εμείς, είμαστε έτοιμοι, εάν υπάρχουν διαφωνίες, να βρούμε ένα τρόπο, ν’ αποτιμήσουμε από κοινού τ’ αποτελέσματα της πολιτικής, όπως έγινε μια προσπάθεια πρόσφατα απ’ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θέλουμε ν’ αποκτήσει μια κοινή αντίληψη των εξελίξεων, διότι μας ενδιαφέρει το μέλλον και το δικό μας και το κοινό μέλλον της Ευρώπης.

Το δεύτερο που ήθελα να σας διαβεβαιώσω, είναι ότι εμείς, τουλάχιστον στονΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας, ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στη λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά για να τα κάνουμε αυτά, πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του χρέους και της λιτότητας, δεν μπορούμε να τα κάνουμε σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης. Απ' αυτή τη σκοπιά προσεγγίζουμε το πρόβλημα και όχι από μια σκοπιά, η οποία θεωρεί ότι «μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας». Εμείς, ανησυχούμε για το δρόμο της Ευρώπης, αλλά δεν συμμεριζόμαστε κριτικές, που καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Εάν ο ελληνικός λαός αναδείξει τονΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Κυβέρνηση, θα ήθελα να διαβεβαιώσετε τον γερμανικό λαό ότι θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης. Στο συγκεκριμένο θέμα, που αφορά τον οργανισμό για τη νεολαία, μόλις έχουμε κάποια γραπτή εισήγηση, κύριε Πρόεδρε, θα τοποθετηθούμε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)