to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:38 | 01.09.2016

left

Πολιτική

«Δες το λίγο, είναι φίλοι μας...»: Η αδέσμευτη «Καθημερινή» και οι επιχειρηματίες

Ενα... μηνυματάκι που τυπώθηκε από αβλεψία σε μερικές χιλιάδες αντίτυπα της «Καθημερινής» το 2009 καταρρίπτει παταγωδώς τον σημερινό ισχυρισμό του Θέμη Αλαφούζου, εκδότη της εφημερίδας του Φαλήρου, ότι «δεν παρεμβαίνουμε υπέρ επιχειρηματικών ομίλων». Ο εκδότης είχε κληθεί να απαντήσει σε σχετική ερώτηση της Αννέτας Καββαδία κατά τη σημερινή κατάθεσή του στην Εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα τραπεζικά δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ. Ο συντάκτης ύλης που δεν είδε το μήνυμα του δημοσιογράφου απολύθηκε πάραυτα.


Στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία ρώτησε τον εκδότη της «Καθημερνής» αν ο ίδιος ή η εφημερίδα του παρεμβαίνουν υπέρ των συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας. Ο Θέμης Αλαφούζος έσπευσε φυσικά να απαντήσει αρνητικά, «βεβαίως και δεν παρεμβαίνουμε», γνωρίζοντας άλλωστε  πως τέτοιες παρεμβάσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να τεκμηριωθούν.

Ωστόσο, ο εκδότης της «Καθημερινής» φαίνεται πως είχε ξεχάσει ένα «ατύχημα» που είχε συμβεί στην εφημερίδα του προ ετών, που κατέδειξε την «αμεροληψία» της εφημερίδας του - και οδήγησε και στην απόλυση ενός συντάκτη ύλης.

Στο φύλλο της Καθημερινής της 1ης Νοεμβρίου του 2009, λοιπόν,σε ρεπορτάζ με τίτλο «Προεκλογικές εντάξεις στην Ψηφιακή Σύγκλιση» που δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της «Καθημερινής» υπήρχε και μια φρασούλα που δεν έπρεπε να τυπωθεί. Αποτελούσε μήνυμα του δημοσιογράφου προς τη διεύθυνση για να «δουν λιγάκι» την αναφορά στην προεκλογική ένταξη ενός προγράμματος με δικαιούχο το γνωστό Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (το οποίο είχε ιδρύσει ο Λάζαρος Εφραίμογλου).

Ανέφερε συγκεκριμένα με νόημα: «ΛΕΟ, δες το λιγάκι, γιατί είναι φίλοι μας αυτοί». Το αποκαλυπτικό μήνυμα φυσικά έπρεπε να σβηστεί μετά τον σχετικό έλεγχο και να μην τυπωθεί, ωστόσο ξέφυγε και κατέληξε τυπωμένο σε χιλιάδες αντίτυπα της Καθημερινής.

Αυτό το μικρό ατύχημα, ας σημειωθεί, κατέληξε στην απόλυση του συντάκτη ύλης που έπρεπε να έχει δει το μήνυμα, χωρίς κάποια γνωστή συνέπεια για τον δημοσιογράφο που το έγραψε.

Ωστόσο, τα γραπτά μένουν - προς μεγάλη απογοήτευση του Θέμη Αλαφούζου...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)