to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:15 | 09.05.2014

Κοινωνία

"Δεν υποχωρούμε", λένε οι καθαρίστριες στον Γ. Στουρνάρα

Πραγματοποιήθηκε χτες η προγραμματισμένη συνάντηση της ΠΟΕ ΔΟΥ και αντιπροσωπείας του Συντονιστικού των ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ, με τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Στουρνάρα.


Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αόριστες αναφορές για επικείμενη προκήρυξη πλήρωσης θέσεων, στην οποία θα μπορούν να πάρουν μέρος και οι καθαρίστριες, χωρίς όμως την παραμικρή δέσμευση ότι πρόκειται να γυρίσουμε στη δουλειά μας.

Η συνάντηση τελείωσε με την ‘’έκκληση’’ να ‘’χαμηλώσουν οι τόνοι’’ και να εξομαλυνθεί η κατάσταση… Είναι προφανές ότι βασικός στόχος της συνάντησης δεν ήταν άλλος απ’ το να αποπροσανατολίσει τον αγώνα μας και ταυτόχρονα να μας σταλεί το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούν για πολύ ακόμα την παρουσία μας έξω από το υπουργείο.

Η απάντηση των καθαριστριών ήταν «δεν υποχωρούμε, συνεχίζουμε τον αγώνα που δίνουμε εδώ και οκτώ μήνες, μέχρι να επιστρέψουμε στην δουλειά μας όλες. ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Δεν χαρίζουμε την αξιοπρέπεια μας».

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

"Η Κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία. Δεν θα ξεμπερδέψει όμως εύκολα με μας. Επιστρέφουμε τις ‘’συστάσεις’’ τους και τους επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά πως αν κάτι μας φοβίζει, είναι η προοπτική να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας, να γυρίσουμε στα σπίτια μας ηττημένες.

Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά ότι στον αγώνα μας αυτό ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΕΣ μας. Γι’ αυτό ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις γυναικείες οργανώσεις, τη νεολαία, τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, για την συγκινητική συμπαράσταση που μας παρέχουν και τους καλούμε να κάνουν τον αγώνα αυτό δική τους υπόθεση.", τονίζουν οι καθαρίστριες και συνεχίζουν:

"Είναι αγώνας ενάντια στη βαρβαρότητα και την εξαθλίωση. Είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια και τη ζωή."

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ το

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)