to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:32 | 08.07.2015

Πολιτική

Δεν θέλει κατά μόνας συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ο Β. Μεϊμαράκης

Την βούλησή του να μην παραστεί σε κατά μόνας συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επαναβεβαίωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.


Σε συζήτηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι εμμένει σε ενημέρωση της Βουλής, και εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε με non paper στην θεσμική πρωτοβουλία που ανέλαβε η Ν.Δ. για ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού.

Ο κ. Μεϊμαράκης παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα την 30η Μαρτίου σύμφωνα με τις οποίες: «Δική μας υποχρέωση είναι κάθε μέρα που περνάει οι πολίτες να γνωρίζουν όλα όσα γίνονται, όλα όσα εκτυλίσσονται στη δύσκολη και επίπονη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τους δανειστές μας. Δεν υπάρχει μυστική διπλωματία, δεν υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές. Υπάρχει συλλογική στρατηγική διαπραγμάτευσης ανοιχτή, ξεκάθαρη, διαφανής απέναντι στον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι θα συμμετάσχει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ κατατέθηκε στην πρόεδρο της Βουλής το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για διεξαγωγή συζήτησης προ Ημερησίας Διατάξεως, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 143 του Κανονισμού.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η κρισιμότητα της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται την παρούσα στιγμή από την ελληνική κυβέρνηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, επιβάλλει την άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας ως προς την πορεία εξέλιξής της, αλλά και προκειμένου να εκφραστεί η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να καταρτίσει τελική συμφωνία, διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)