to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:44 | 12.06.2019

Πολιτική

Δεν θα πάρει μέρος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου το ΠΡΑΤΤΩ

Η Κίνηση "ΠΡΑΤΤΩ", με πρόεδρο τον Νίκο Κοτζιά, δεν θα πάρει μέρος στις εθνικές εκλογές της 7η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Γραμματεία της, η οποία εκφράζει τη λύπη της για τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας του "εχθρότητα" απέναντι στο "ΠΡΑΤΤΩ".


Ταυτόχρονα το "ΠΡΑΤΤΩ" καλεί τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του να ψηφίσουν δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά, σύμφωνα με τη συνείδηση τους. "Το "ΠΡΑΤΤΩ" από τις 17 Ιανουαρίου του 2019 διατύπωσε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση συνεργασίας ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Πρόταση που δεν απαντήθηκε επί μήνες, παρά μόνο μετά από μια νέα συνάντηση στις 3.6.19. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του ΠΡΑΤΤΩ, σ' αυτές ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο Πρόεδρός του. Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια", αναφέρει στην ανακοίνωση της η Πολιτική Γραμματεία και συνεχίζει: "Σε επιστολή της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ προς την ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η λύπη μας για τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε τον τελευταίο χρόνο από το κυβερνών κόμμα: ευλυγισία απέναντι σε «νεοαποκτηθέντες» συνεργαζόμενους, εχθρότητα απέναντί μας. Η αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας, που την μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση".

Σημειώνει ακόμα πως: "Το ΠΡΑΤΤΩ παραμένει πιστό στον στόχο ανασύνταξης των δυνάμεων μιας αντιδεξιάς πατριωτικής, προοδευτικής, αριστερής, σοσιαλιστικής συμπαράταξης. Συνεχίζει να εργάζεται για τη δημιουργία και συγκρότηση της μεγάλης αντινεοφιλελεύθερης Δημοκρατικής Παράταξης με δημοκρατισμό, ισότητα και σεβασμό σε κάθε γνώμη και άποψη. Ο λαός θα μας κρίνει και πιστεύουμε ότι θα μας δικαιώσει. Έχουμε όραμα, διαθέτουμε στρατηγική, σχέδιο, υπομονή και θέληση. Στις καθημερινές μάχες θα συνεχίσουμε να είμαστε δραστήρια παρόντες, ενώ στις επόμενες εκλογές θα είμαστε έτοιμοι".

Το ΠΡΑΤΤΩ τονίζει την ανάγκη στις επερχόμενες εκλογές να ηττηθούν ο νεοφιλελευθερισμός και ο αυταρχισμός και να στηριχθούν οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις και υπογραμμίζει: "Για τις σημερινές πολιτικές δυσκολίες δεν είναι άμοιρες ευθύνης εκείνες οι δυνάμεις και τα πρόσωπα στον προοδευτικό χώρο που επέδειξαν αλαζονεία, επιπολαιότητα και έλλειψη βάθους σκέψης και αισθημάτων. Που αρνήθηκαν, επί παραδείγματι, στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών να ψηφίσουν προοδευτικά ψηφοδέλτια τα οποία στήριζε το ΠΡΑΤΤΩ ενάντια σε ψηφοδέλτια της ΝΔ. Η κοινωνία βλέπει, καταγράφει, μαθαίνει".

Σε σχέση με τα εθνικά θέματα το ΠΡΑΤΤΩ σημειώνει: "Η πατρίδα έχει ανάγκη να δυναμώσει και άλλο την πολιτική στρατηγική της εθνικής κυριαρχίας, εδαφικής ακεραιότητας, ανεξαρτησίας, προστασίας των συνόρων και των συνολικών δικαιωμάτων που απορρέουν για την Ελλάδα και την Κύπρο, από το Διεθνές Δίκαιο, ιδιαίτερα από το Δίκαιο της Θαλάσσης. Είναι επιτακτική ανάγκη το κλείσιμο των κόλπων, η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και η διασφάλιση της ΑΟΖ στις ελληνικές θάλασσες".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)