to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:20 | 16.10.2013

Πολιτική

«Δεν θα μας απολύσει αυτός ο υπουργός»: Στο δρόμο ενάντια στις απολύσεις οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών

Δεκάδες καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το υπ. Οικονομικών στην Καρ. Σερβίας, καθώς 595 στο σύνολο έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 18 Σεπτεμβρίου, και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης. Καταγγέλουν την εκχώρηση της δουλειάς του σε ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού. Την «κατανόησή» του εξέφρασε ο υφυπουργός Γ. Μαυραγάνης, δηλώνοντας ταυτόχρονα «αναρμόδιος». Ολονύχτια διαμαρτυρία από το απόγευμα.


Με ασταμάτητα συνθήματα, μαύρα πένθιμα μπαλόνια και αποφασιστικότητα, οι καθαρίστριες των υπηρεσιών και των φορέων του υπουργείου Οικονομικών (μεταξύ άλλων σε  εφορίες, τελωνεία, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κ.ά.) πραγματοποίησαν από το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου στην οδό Καραγιώργη Σερβίας. 

Ενημέρωση, 11.40 π.μ.: Κλειστό το ένα ρεύμα της Βασιλίσσης Σοφίας από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν οι καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόθεσή τους είναι να συναντηθούν με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τους ενημερώσει για το τι μέλλει γενέσθαι. Για το απόγευμα (18:30) έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών καθώς και ολονύχτια διαμαρτυρία.

595 καθαρίστριες έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 18 Σεπτεμβρίου και το υπουργείο, όπως καταγγέλλουν οι ίδιες με έγγραφα που δημοσιοποίησαν,  ήδη προχωράει σε συμβάσεις με ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού. 

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία


Εκπρόσωποι των καθαριστριών μαζί με προέδρους ομοσπονδιών άλλων εργαζομένων συναντήθηκαν κατά τις 10 το πρωί με τον υφυπουργό Αν. Μαυραγάνη, ο οποίος εξέεφρασε μεν την «κατανόησή» του για να σπεύσει αμέσως να δηλώσει «αναρμόδιος».  

Οι καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους, όπως θα ακούσετε και στο αμέσως επόμενο βίντεο, ενώ το απόγευμα οργανώνεται ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο από τους εργαζόμενους στο ΥΠΟΙΚ.

H ενημέρωση για τη συνάντηση με τον υφυπουργό

«Εδώ είμαστε και θα παλεύουμε», είναι το μήνυμα από τις εργαζόμενες γυναίκες, που δεν σταμάτησαν από την πρώτη στιγμή τα ευρηματικά τους συνθήματα, που ακούγονταν καθαρά ως τον 7ο όροφο όπου γινόταν η συνάντηση, όπως μεταξύ άλλων: «Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς, αυτός που περισσεύει είναι ο Σαμαράς», «Δεν υποχωρούμε δεν θα δικαιωθούμε, δεν θα μας απολύσει αυτός ο υπουργός».

Στην είσοδο του υπουργείου υπήρχαν παραταγμένοι άνδρες των ΜΑΤ.

Στο πλευρό των καθαριστριών βρέθηκαν επιτόπου οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, Αφρ. Σταμπουλή και Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

βίντεο-φωτ.: left.gr 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)