to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:55 | 01.09.2014

Πολιτική

Δ. Χατζησωκράτης: Τον Φεβρουάριο θα συζητηθεί το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας

«Το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ δύο κομμάτων ή γενικότερα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ηγετικό στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς.


«Το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί τον κατάλληλο χρόνο, σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής αλλά και τις πολιτικές, που ασκούνται. Δηλαδή, τον Φεβρουάριο» σημειώνει προσθέτοντας: «Εκτός και αν με πρωτοβουλία της κυβέρνησης έλθει νωρίτερα».

Όπως τονίζει ο κ. Χατζησωκράτης «γιατί πρέπει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να απαντήσει σε ένα ερώτημα που δεν έχει τεθεί καν από πολιτικά πρόσωπα, κόμματα ή κυβερνητικά στελέχη ή τον πρωθυπουργό. Δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Ο ίδιος ο Φ. Κουβέλης είπε μάλιστα ότι αν απαντούσε σε ένα υποτιθέμενο ερώτημα, και λάθος θα ήταν και γελοίο. Μείναμε, λοιπόν, στη λογική να το συζητήσουμε, όταν θα έλθει το θέμα και αυτό θα έλθει τον Φεβρουάριο».

Σε ερώτηση αν διαμορφώνεται μια νέα πραγματικότητα στη ΔΗΜΑΡ, καθώς, το νέο στοιχείο είναι ότι από τη θέση να αλλάξουν οι πολιτικές, δημιουργείται μια νέα άποψη η οποία υποστηρίζει ότι «πρέπει να φύγει η κυβέρνηση», ο κ. Χατζησωκράτης απαντά: «Θα το κουβεντιάσουμε στο συνέδριό μας. Είναι σαφής και υπαρκτή αυτή η άποψη. Η ΔΗΜΑΡ με απόφαση της ΚΕ έχει κάνει τις δύο προτάσεις: προς την Κεντροαριστερά για τη συγκρότησή της, αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων μιας προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου. Η λογική μας είναι ισχυρή κεντροαριστερά για προοδευτική διακυβέρνηση και τα μέλη μας στο συνέδριο θα κρίνουν και θα προκρίνουν τις πολιτικές. Το συνέδριο θα αποφασίσει την πολιτική γραμμή και θα εκλέξει μια ηγεσία που θα μπορέσει να προχωρήσει με συνέπεια την πολιτική που θα χαράξουμε για να καταστεί ισχυρή η Δημοκρατική Αριστερά».

Ο κ. Χατζησωκράτης απευθύνει έκκληση στη μεταρρυθμιστική τάση του Σπύρου Λυκούδη να μετάσχει στο συνέδριο του Οκτωβρίου τονίζοντας ότι «σε όλη αυτή την υπόθεση δεν περισσεύει κανείς".

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)