to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:10 | 05.07.2016

Οικονομία

Αύξηση των φορολογικών εσόδων και υπέρβαση από τον στόχο για Ιούνιο και εξάμηνο 2016

Σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι αλλά και υπέρβαση από τον στόχο του προϋπολογισμού παρουσίασαν τα καθαρά φορολογικά έσοδα τον Ιούνιο.


Παράλληλα και το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2016 τα έσοδα στις ΔΟΥ υπερέβησαν τον στόχο του προϋπολογισμού. Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τον Ιούνιο τα καθαρά φορολογικά έσοδα σημείωσαν αύξηση 32,9% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν σε 3,74 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υπέρβαση 1,33% έναντι του στόχου που έχει τεθεί στον προϋπολογισμό.

Το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2016 η αύξηση των εσόδων σε σχέση πέρυσι ήταν 6,5%. Ανήλθαν στα 20,93 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υπέρβαση 3,72% συγκριτικά με τον στόχο του προϋπολογισμού.

Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εκτιμούν ότι η θετική πορεία των εσόδων θα συνεχισθεί τους επόμενους μήνες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα έσοδα του Ιουνίου ήταν αυξημένα όχι μόνο συγκριτικά με πέρυσι - που η αγορά βρισκόταν σε ασφυκτική πίεση λόγω της διαπραγμάτευσης και των capital controls - αλλά και συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2014.

Τους επόμενους μήνες και με ιδιαίτερη έμφαση καθόλη την καλοκαιρινή περίοδο θα εφαρμοσθεί το επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων που έχει ήδη προαναγγείλει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής σε μια προσπάθεια να αποτραπεί το φαινόμενο της μη έκδοσης αποδείξεων.

Βάσει των ελέγχων όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο Γ. Πιτσιλής θα αξιολογείται ο βαθμός παραβατικότητας των επιχειρήσεων και επαγγελματιών και ανάλογα θα επιβάλλονται ποινές μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο του καταστήματος μέχρι και ένα μήνα όπως προβλέπει η νομοθεσία. Οι έλεγχοι θα αφορούν σε μεγάλο βαθμό τις τουριστικές περιοχές όπου μεταφέρεται ένα σημαντικό μέρους του τζίρου της αγοράς τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και στις περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο βαθμό παραβατικότητας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)