to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:08 | 19.09.2014

Πολιτική

Επανακατατέθηκαν οι τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν ρεύμα και ΕΦΚ στο πετρέλαιο

Στην επανακατάθεση των τροπολογιών του για την δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και για την επαναφορά της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα 21 ευρώ/χιλιόλιτρο προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ - "Χωρίς καμία αλλαγή" επανακατατέθηκαν οι δύο τροπολογίες τονίζει Θ. Πετράκος, υπεύθυνος Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ


Οι δύο τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τα θέματα εφοδιαστικής (logistics), του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το οποίο συζητείται Τετάρτη και Πέμπτη στο Τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τροπολογίες είχαν ενταχθεί στην κύρωση των συμφωνιών για τους υδρογονάνθρακες, που ψηφίσθηκε σήμερα από τη Βουλή. Όμως αποσύρθηκαν, σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος Θοδωρή Δρίτσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση οχτώ υπουργικών τροπολογιών, εκ των οποίων οι τέσσερις χθες το βράδυ.

Δήλωση του Θανάση Πετράκου, υπεύθυνου Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η τροπολογία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και για το πετρέλαιο θέρμανσης, επανακατατέθηκε σήμερα, στο Νομοσχέδιο, αρμοδιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: «Ρύθμιση θεμάτων Εφοδιαστικής», όπως ακριβώς είχε κατατεθεί και στο Νομοσχέδιο αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ για τις κυρώσεις των συμβάσεων παραχώρησης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, χωρίς καμία αλλαγή. Συνεπώς, τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, περί αλλαγών, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτεται η τροπολογία, όπως κατατέθηκε και όπως είχε κατατεθεί.

Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτές και τις 2 τροπολογίες (για δωρεάν ρεύμα στις ευπαθείς ομάδες και μείωση του ΕΦΚ), ώστε να συζητηθούν επί της ουσίας και να «σταματήσει να πετάει την μπάλα στην κερκίδα» φυγομαχώντας. 

 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)