to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το αστυνομικό κράτος του Σαμαρά και του Βενιζέλου ανακρίνει μαθητές

Τους κάλεσαν τους μαθητές «δι' υπόθεσίν τους» και άρχισαν να τους ρωτάνε διάφορα, με ποιους κάνουν παρέα, τι δουλειά κάνουν οι γονείς τους και, αν είναι δυνατόν, τι ψηφίζουν οι γονείς τους!


Στόχος μας στις ευρωεκλογές είναι να υπερασπιστούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, διαλαλούν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν οι βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ. Ιδού λοιπόν η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας που υπερασπίζεται η Ν.Δ.: Το αστυνομικό τμήμα του Κερατσινίου κάλεσε τους μαθητές του 2ου Λυκείου να καταθέσουν για τυχόν αξιόποινες πράξεις που τέλεσαν κατά την κατάληψη του σχολείου τους για μια εβδομάδα το Φθινόπωρο του 2013. Πριν από πέντε μήνες, το ΑΤ Κερατσινίου είχε καλέσει τη διευθύντρια του σχολείου, η οποία υπέδειξε οκτώ μαθητές, τους μαθητές που εκλήθησαν να καταθέσουν.

Τους κάλεσαν τους μαθητές «δι' υπόθεσίν τους» και άρχισαν να τους ρωτάνε διάφορα, με ποιους κάνουν παρέα, τι δουλειά κάνουν οι γονείς τους και, αν είναι δυνατόν, τι ψηφίζουν οι γονείς τους! Κι αφού τελείωσε η ανάκριση, άρχισαν οι απειλές, είπαν οι αστυνομικοί στα παιδιά της Γ' Λυκείου ότι θα κατηγορηθούν για κακούργημα και δεν θα μπορέσουν να δώσουν ούτε πανελλαδικές εξετάσεις. Αν τους έδιναν να πιουν και λίγο ρετσινόλαδο, θα είχαμε πλήρη αναβίωση των ένδοξων εποχών της Επαναστάσεως.

Θα μπορούσε να ήταν καπρίτσιο του ΑΤ Κερατσινίου, υπερβάλλον ζήλος ενός τμήματος στην περιοχή του οποίου δολοφονήθηκε από τους χρυσαυγίτες ο Παύλος Φύσσας. Δεν είναι τοπικό καπρίτσιο, είναι κεντρική πολιτική επιλογή. Είναι αποτέλεσμα της εντολής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθήνας (ΓΑΔΑ) προς τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα «να καταγράψουν τις σχολικές μονάδες, τα αιτήματα και τις απόψεις των διευθυντών, να συντάξεις εκθέσεις και να τις στείλουν στις οικείες Υποδιευθύνσεις της αστυνομίας».

Τι τις θέλει η ΓΑΔΑ, δηλαδή ο Δένδιας, δηλαδή η Κυβέρνηση του Σαμαρά και του Βενιζέλου, τις ρουφιανοαναφορές των αστυνομικών τμημάτων; Τις θέλουν για να διευκολύνουν περιστατικά όπως αυτό του ΑΤ Κερατσινίου, για να τρομοκρατούν μαθητές και γονείς, να καταστέλλουν τις κινητοποιήσεις από τα σπάργανα. Να καταστέλλουν τις συνειδήσεις από τα σπάργανα. Μην λησμονούμε ότι οι μαθητικές καταλήψεις είναι εδώ και δεκαετίες στο στόχαστρο του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου, ουρλιάζουν εδώ και δεκαετίες τα δελτία των οκτώ για τους μελλοντικούς τρομοκράτες που κλείνουν τα σχολεία και εμποδίζουν τα παιδιά του λαού να μάθουν γράμματα. Ακόμη κι όταν οι αποφάσεις για τις καταλήψεις ήταν ομόφωνες, υπήρχαν πάντοτε κάποια άλλα παιδιά, κάποιου άλλου λαού, που εμποδίζονταν να μάθουν γράμματα.

Αυτή είναι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας που προωθεί η Ν.Δ., η δημιουργία ενός αστυνομικού κράτους, στον αντίποδα των αξιών της Ευρώπης, εάν υπάρχουν ακόμη αυτές οι αξίες. Με αυτά τα δεδομένα, οι εκλογές, όλες οι εκλογές και οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωεκλογές και οι εθνικές, δεν είναι μόνο για τα μνημόνια, είναι και για τη διάλυση του ακροδεξιού κράτους και παρακράτους που στήνουν χέρι- χέρι ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο. Και τούτο δεν αφορά μόνο τους αριστερούς, αφορά όσους πιστεύουν ακόμη στη Δημοκρατία, όσους δεν θέλουν να βλέπουν μαθητές να ανακρίνονται από μπάτσους που νοσταλγούν το μαύρο παρελθόν.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)