to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:21 | 16.09.2014

Κοινωνία

Άστατος ο καιρός μέχρι την Τετάρτη

Καλό καιρό στη Δυτική Ελλάδα, το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και άστατο καιρό στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά περιμένουμε σήμερα.



Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 28 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 15 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Πιο αναλυτικά:


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς στο Σαρωνικό και έως μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί έως μέτριοι με σταδιακή εξασθένηση.

Στην κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στη Θράκη το απόγευμα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες, όπου το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα περιμένουν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Την Τετάρτη, στο Ιόνιο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και την ανατολική Στερεά αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Την Πέμπτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Κρήτη και τις Κυκλάδες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)