to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:23 | 16.04.2013

Πολιτική

Ασφαλίτικες μεθόδους αναβιώνει ο Μουρούτης

Σοβαρό νομικό θέμα για τον εκπρόσωπο του Α. Σαμαρά


Όπως αναφέρει το Κουτί της Πανδώρας, σοβαρό νομικό θέμα τίθεται έπειτα από την αποκάλυψη του αληθινού ονόματος του Πιτσιρίκου από τον ίδιο τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού. Ο Γιώργος Μουρούτης παραδέχθηκε μέσω twitter πως έψαξε στην είσοδο της Βουλής για την αληθινή ταυτότητα του γνωστού blogger, την ώρα που ο τελευταίος έπαιρνε συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι πρωτοφανές το πρωθυπουργικό γραφείο να ελέγχει και να παρακολουθεί τους επισκέπτες της αντιπολίτευσης κατ' αυτόν τον τρόπο. Οι ταυτότητες που παραδίδονται για λόγους ασφαλείας στην είσοδο της Βουλής αποτελούν προσωπικά δεδομένα και σε καμία περίπτωση τα στοιχεία αυτά δεν πρέπει να δημοσιεύονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολιτικά πρόσωπα.

Το θέμα δεν είναι τόσο η αποκάλυψη ενός blogger που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, το οποίο είναι δικαίωμά του, αλλά το γεγονός ότι η ελληνική αστυνομία παραδίδει στο πρωθυπουργικό γραφείο προσωπικά δεδομένα, όπως και το ότι το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο ζητά στοιχεία ανθρώπων που μπαίνουν στη Βουλή και έχουν επαφές με βουλευτές και στελέχη αντίπαλων κομμάτων, πόσο μάλλον με τον ίδιο τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το θέμα δεν εκθέτει μόνο το πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και την ίδια την αστυνομία, η οποία φαίνεται πως μπαίνει σε ένα ρόλο παράνομης λειτουργίας, διάδοσης προσωπικών δεδομένων και υποταγής σε άνομες πολιτικές παρεμβάσεις.

Πηγή: koutipandoras

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ αναρωτιέται πώς ο κ. Μουρούτης («εξέχον στέλεχος της ομάδας μονταζιέρας της ΝΔ») γνωρίζει ποιοι επισκέπτονται τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή:  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Πώς γνωρίζει ο κ. Μουρούτης ποιοι επισκέπτονται τον Αλ. Τσίπρα στη Βουλή;

Ο Δημ. Παπαδημούλης, με σχόλιό του στο twitter, αποδίδει την ευθύνη για τις «αθλιότητες» Μουρούτη στον ίδιο τον πρωθυπουργό που τον διατηρεί ακόμη στη θέση του:   Το tweet Παπαδημούλη για τις «αθλιότητες» Μουρούτη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)