Η κοινή υπουργική απόφαση θα αφορά 12.000 αγρότες και ποσά ανακτήσεων πάνω από 5.000 ευρώ, ενώ το ποσό των 5.000 ευρώ θα εξαιρεθεί για όλους. Ο Β. Αποστόλου υπογράμμισε ότι η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αγνόησε την συμβατική της ενημέρωση να ενημερώσει την Κομισιόν για το πακέτο κι επισήμανε ότι αν τότε είχε τεκμηριώσει την αναγκαιότητά του «δεν θα βρισκόμασταν στην σημερινή κατάσταση».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας» στο ζήτημα των ανακτήσεων παρατηρώντας ότι αυτήν την στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις για άλλες δύο παρόμοιες περιπτώσεις, το «πακέτο Κοντού» για ενισχύσεις 108 εκατ. ευρώ σε 54 συνεταιριστικές οργανώσεις και «πακέτο Μωραΐτη» που αφορά ποσό πάνω από 500 εκατ. ευρώ για χρέη συνεταιρισμών, περιπτώσεις δυσκολότερες λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης των συνεταιρισμών.

Ο Β. Αποστόλου τόνισε ότι το 2015 για πρώτη φορά δεν επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο στην Ελλάδα για ζητήματα αγροτικών ενισχύσεων σημειώνοντας ότι αυτό αποδεικνύει ότι «βάζουμε τα πράγματα σε μια τάξη». Ο Στ. Αραχωβίτης σχολίασε ότι το «πακέτο Χατζηγάκη» είναι «μόνο ένα μέρος» των «μικροπολιτικών» επιλογών των κυβερνήσεων της Ν.Δ. στο παρελθόν.