to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:53 | 22.03.2014

πηγή: enet.gr

Διεθνή

Αποστολή παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία

Διεθνείς παρατηρητές θα αποστείλει ο ΟΑΣΕ στην Ουκρανία, μετά την άρση των ενστάσεων των ρώσων διπλωματών. Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες που επιστρέφουν από την Κριμαία θα αντιμετωπισθούν ως «αληθινοί ήρωες» και όχι ως λιποτάκτες.



Η αποστολή του ΟΑΣΕ θα απαρτίζεται συνολικά από εκατό άτομα. Οι πρώτοι παρατηρητές αναμένεται να μεταβούν στην Ουκρανία εντός 24ωρου και να επισκεφθούν τις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, όπου σημειώνονται βιαιότητες. Ωστόσο, οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη δεν αναμένεται να μεταβούν στην Κριμαία.
 
Την Παρασκευή, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επικύρωσε το νόμο για την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε.
 
Μήνυμα του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας
 

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες που επιστρέφουν από την Κριμαία θα τύχουν καλής υποδοχής και πως είναι «αληθινοί ήρωες για όλους τους Ουκρανούς». Διευκρίνισε ότι προσπαθεί να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση στο θέμα αυτό «που διοχετεύεται δραστήρια από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες».
 
Αυτή η παραπληροφόρηση έχει στόχο να στηρίξει την ιδέα πως «οι μονάδες που εγκαταλείπουν τη χερσόνησο και πηγαίνουν στην Ουκρανία θα διαλυθούν και η ουκρανική εισαγγελία θα ασκήσει δίωξη σε καθέναν από τους στρατιώτες τους για εσχάτη προδοσία», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
 «Κανένας από τους στρατιώτες στην Κριμαία - πατριώτες που δεν πρόδωσαν τον όρκο πίστης τους στο ουκρανικό έθνος - δεν θα λησμονηθεί», προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται και από το γενικό επιτελείο.
 
Οι ουκρανοι στρατιώτες στην Κριμαία, έχουν ως τώρα υποχωρήσει χωρίς μάχη μπροστά στην πίεση των ρωσικών και φιλορωσικών δυνάμεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)