to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:36 | 04.03.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Πολιτική

Τι κατέθεσε ο Ιωάννης Διώτης στο Ειδικό Δικαστήριο (ενημέρωση)

Σε ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας εάν μετά την αποχώρηση του από το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου του έδωσε κάτι, ο κ. Διώτης αρνήθηκε να απαντήσει επειδή, όπως ανέφερε, εμπίπτει στο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει στα Ποινικά Δικαστήρια


Ο πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης καταθέτοντας ως μάρτυρας στην δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο και απαντώντας σε ερώτηση του πρόεδρου του δικαστηρίου είπε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου πριν φύγει από το υπουργείο Οικονομικών δεν του παρέδωσε τίποτα (στικάκι). 

Σε ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας εάν μετά την αποχώρηση του από το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου του έδωσε κάτι, ο κ. Διώτης αρνήθηκε να απαντήσει επειδή, όπως ανέφερε, εμπίπτει στο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει στα Ποινικά Δικαστήρια. 

Ακόμη, ο κ. Διώτης ανέφερε ότι ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Μπίκας του είχε επιβεβαιώσει ότι αρχικά η επίμαχη λίστα είχε έρθει στην πατρίδα μας μέσω των μυστικών γαλλικών και ελληνικών υπηρεσιών. 

Σε ερώτηση από την έδρα εάν ο κ. Διώτης έχει κάποια σχέση με τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου, η απάντηση ήταν αρνητική και ο μάρτυρας προσέθεσε ότι ούτε τα ονόματά τους γνωρίζει. 

Σε ερώτηση των συνηγόρων υπεράσπισης εάν το παραληφθέν από τον κ. Παπακωνσταντίνου στικάκι το κατέστρεψε κανείς, ο κ. Διώτης είπε δεν απαντώ. 

Ο κ. Διώτης, σε πολλές ερωτήσεις τόσο από την έδρα όσο από τους συνηγόρους δεν απάντησε, επικαλούμενος ότι είναι κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση στην Ποινική Δικαιοσύνη. 

Η δίκη διακόπηκε για αύριο το μεσημέρι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)