to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αποκλείει τρίτο μνημόνιο ο Ευ. Βενιζέλος

Δεν υπάρχει θέμα τρίτου δανείου ή τρίτου μνημονίου σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που θέλει «να φύγουμε από τις έννοιες αυτές και από την έννοια της τρόικας».


Δεν υπάρχει περίπτωση για τρίτο δάνειο, τόνισε από τη Νέα Υόρκη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «δεν υπάρχει θέμα τρίτου δανείου, τρίτου μνημονίου, εμείς θέλουμε να φύγουμε από τις έννοιες αυτές και από την έννοια της τρόικας».

Σε ερώτηση σχετικά με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για «ενδεχόμενη διακοπή» τηςδανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ και «αν μπορεί η Ελλάδα να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό», ο κ. Βενιζέλος τόνισε:

«Θέλω να θυμίσω ότι το ζήτημα της σχέσης με το ΔΝΤ, μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού μέρους του προγράμματος στήριξης, το έχει ήδη θέσει η Ιρλανδία και ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Άλλωστε, το ΔΝΤ βρίσκεται μες την καρδιά της Ευρωζώνης όχι ως δανειστής, επειδή διαθέτει κεφάλαια, αλλά επειδή διαθέτει τεχνογνωσία. Αυτή όμως έχει μεταφερθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα άλλα ευρωπαϊκά όργανα και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία εμείς να ακολουθούμε τις διαδικασίες και να χρησιμοποιούμε τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, να επανέλθουμε στην ευρωπαϊκή ικανότητα».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «δεν θέλω να απαντήσω με τεχνικές λεπτομέρειες μπορώ να πω όμως ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επανέλθει ήδη στις αγορές με πάρα πολύ καλούς όρους, δηλαδή με επιτόκια δανεισμού καλύτερα από τα επιτόκια δανεισμού του ΔΝΤ».

Στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση «τρίτου δανείου», ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θέμα τρίτου δανείου, τρίτου μνημονίου, εμείς θέλουμε να φύγουμε από τις έννοιες αυτές και από την έννοια της τρόικας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)