to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:37 | 25.04.2013

Πολιτική

Αποκαλυπτική ομολογία του Υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το σχέδιο «Θέτις»

«Κάτω από το χαλί» σκουπίζει τους τοξικοεξαρτημένους σε μια πρωτοφανή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Καθ’ όλα φυσιολογικό βρίσκει ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη το σχέδιο «Θέτις» όπως προκύπτει από την απάντησή του προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Χρήστου Μαντά, Ανδρέα Ξανθού και Βασιλικής Κατριβάνου, ύστερα από σχετική ερώτησή τους. 

Υπενθυμίζουμε πως η επιχείριση  πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου και συμπεριελάμβανε τη μεταφορά τοξικοεξαρτημένων ατόμων με υπηρεσιακά οχήματα από το κέντρο της Αθήνας στα ιατρεία των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα, όπου και κατεγράφησαν και εξετάστηκαν από ιατρικό προσωπικό του Ε.Ε.ΕΠ.Υ. και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν πίσω στο κέντρο της πόλης. 

Είναι εντυπωσιακό ότι ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κάνει πως δεν καταλαβαίνει ούτε τις επισημάνσεις της ερώτησης, ούτε και τις δημόσιες ανακοινώσεις των αρμόδιων φορέων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ανω κλπ). Όσο για την περίφημη επιχείρησή του, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την στοιχειώδη τήρηση συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και δεοντολογίας αναφορικά με την εμπλοκή και ιατρικών παρεμβάσεων.

Μία μόνο ημέρα μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, η τρικομματική συγκυβέρνηση δείχνει να αγνοεί πλήρως τις δομές που ασχολούνται με το θέμα της τοξικοεξάρτησης. Μετά την εγκληματική υποχρηματοδότησή τους, έρχεται το σχέδιο «Θέτις» χωρίς καμία νομιμοποίηση, λογική ή επιστημονικό υπόβαθρο να τις «υποκαταστήσει», υποβαθμίζοντας και υπονομεύοντας ακόμα περισσότερο το ρόλο τους. 

Η πρωτοφανής «μέθοδος» αντιμετώπισης αυτών των ανθρώπων συνεχίστηκε λίγες εβδομάδες μετά, αυτή τη φορά με αντικείμενο «κοινωνικής ευαισθησίας» τους άστεγους του κέντρου των Αθηνών.

Εύλογα λοιπόν προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

Ποια «ευάλωτη κοινωνική ομάδα ακολουθεί μετά; Για ποιο λόγο το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δηλώνει αναρμόδιο; Γιατί δεν απαντά το Υπουργείο Υγείας; Μήπως όλα αυτά αποτελούν έναν ακόμη επώδυνο εκτροχιασμό για το κράτος δικαίου;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)