to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:35 | 31.03.2015

Πολιτική

Αποχώρησε από την ολομέλεια της Βουλής η ΝΔ

Αποχώρησε η Ν.Δ. από την συζήτηση στη Βουλή όταν η Πρόεδρος της Βουλής θέλησε να δώσει τον λόγο επί του προσωπικού στον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο.


Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ είπε, αναφερόμενος στον κ. Κατρούγκαλο: «Αν είχε κάνει ένας δικός μας αυτά που έκανε ο Κατρούγκαλος θα είχαμε αυτή την ανοχή από τα μέσα ενημέρωσης; Προστασία με το αζημίωτο για τον υπουργό και τους συνεργάτες του. Λαμπρό, αριστερό ήθος!».

Η απόφαση της προέδρου της Βουλής να δώσει το λόγο στον κ. Κατρούγκαλο, με βάση τον κανονισμό της Βουλής, προκάλεσε ένταση στην αίθουσα και την αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ.

Το σχετικό άρθρο του κανονισμού της Βουλής:

«Αρθρo 68: Πρoσωπικά ζητήματα
1. Πρoσωπικό ζήτημα θεωρείται η μoμφή πoυ περιέχει υβριστική εκδήλωση ατoμικά εναντίoν Boυλευτή ή μέλoυς της Kυβέρνησης, καθώς και η απόδoση σε oμιλητή διαφoρετικής γνώμης από εκείνη πoυ εξέφρασε. H επίκληση και αντιμετώπιση τoυ πρoσωπικoύ ζητήματoς γίνoνται στην ίδια συνεδρίαση στην oπoία δημιoυργήθηκε.
2. O επικαλoύμενoς πρoσωπικό εις βάρoς τoυ ζήτημα ζητεί από τoν Πρόεδρo την άδεια να μιλήσει. To αίτημα αυτό δεν μπoρεί να υπoβληθεί πριν oλoκληρωθεί η αγόρευση πoυ έδωσε αφoρμή για την επίκληση πρoσωπικoύ ζητήματoς.
3. O Πρόεδρoς μπoρεί να μη δώσει τo λόγo αν κρίνει ότι δεν υπάρχει πρoσωπικό ζήτημα.»

________________

Η απάντηση του Γ. Κατρούγκαλου στον Αντ. Σαμαρά

Για «κατασκευασμένες κατηγορίες» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

«Είναι τόσο μεγάλο το πολιτικό κενό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναγκάστηκε ο αρχηγός της να καταφύγει ακριβώς στα χαλκευμένα ψέματα και τις συκοφαντίες που πλέον ούτε οι ίδιοι οι πρωτεργάτες τους δεν επαναλαμβάνουν. Γιατί είναι σαφές ότι καταρρίφθηκε ο ισχυρισμός περί προμήθειας τάχα 12% για διορισμό», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος και σημείωσε:

«Είναι σαφές ότι η κατηγορία αυτή όταν ήταν προφανές ότι δεν μπορεί να στηριχθεί, μεταμορφώθηκε σε κάτι άλλο και σε κάτι άλλο, ώστε να μένει η λάσπη και η βρωμιά και να μην υπάρχει η δυνατότητα κανείς να απαντήσει».

«Σας είπα προηγουμένως, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ότι αυτοί μπορεί να είναι λύκοι αλλά εγώ δεν είμαι πρόβατο. Και διάλεξαν λάθος στόχο για τις επιθέσεις τους.

Εγώ ήμουν πάντοτε καθαρός, κρυστάλλινος και στην πολιτική μου δράση και στη νομική. Τα χαλκεία έχουν ραντεβού μαζί μου τον Ιούνιο στα δικαστήρια και δυστυχώς βλέπω ότι υιοθετούν το μήνυμά τους και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)