to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Από τις 25 Μάη ο αγώνας μας δυναμώνει και ενώνει το λαό μας

Άρθρο του Σάββα Δημητριάδη


Σε έντονα προβληματικούς καιρούς όπου η δημοκρατία αιμορραγεί, η ζωή και η αξιοπρέπεια απειλούνται από τη φτώχεια, σημασία έχει να παλεύουμε κάθε μέρα και σε κάθε μέτωπο γνωρίζοντας το στόχο και τα βήματα που χρειάζονται για να τον πετύχουμε.

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δείχνει πως αυτή τη στιγμή είναι πρωτοπορία στον αγώνα ενάντια στις  ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Οι εκλογές μας πρόσφεραν επίσης μια μεγάλη εμπειρία αφού γνωριστήκαμε καλά με την κοινωνία αλλά και μεταξύ μας. Εκτιμήσαμε τις δυνάμεις μας, ποιοτικά και ποσοτικά. Κάνουμε τον πολιτικό και οργανωτικό απολογισμό μας με βαθύ κριτικό ενθουσιασμό βλέποντας λάθη και αδυναμίες. Βγάζουμε όμως και χρήσιμα συμπεράσματα που δείχνουν ότι η συλλογική και δημοκρατική λειτουργία του κόμματος πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα και δέσμευση για όλους μας.

Τώρα πια μένει να δούμε το στόχο και να ξαναρχίσουμε τη δουλειά αλλά, όχι μόνοι μας.

Ο στόχος δεν είναι άλλος παρά η ανατροπή του απελπιστικά ξεπερασμένου αυταρχικού συστήματος που καταστρέφει τις ανθρώπινες ζωές και τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Ανατροπή και εδραίωση μιας πραγματικής δημοκρατίας η οποία θα "τελειώνει" με τους κερδοσκόπους, θα στηρίξει τους αδύναμους, δεν θα απειλεί τους πολίτες αλλά θα χτίζει σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης και θα βοηθά στην ανάπτυξη της μαζικής επαναστατικής συνείδησης που απαιτείται για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.

Πως θα φτάσουμε εκεί;

Όχι μόνοι μας αλλά μέσα από μια πλατιά συμμαχία της Αριστεράς και των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, των δυνάμεων εκείνων που θέλουν να οικοδομήσουν μια νέα, πιο δίκαιη κοινωνία όπου το "εγώ" του καθενός, όποιος κι αν είναι αυτός, δεν θα στέκεται εμπόδιο στην συλλογική ευημερία αλλά θα πάει τα πράγματα μπροστά. Η πλατιά αυτή συμμαχία πρέπει να αγκαλιάσει όλες και όλους εκείνους που στέκονται απέναντι σε πρακτικές αυταρχισμού και φτωχοποίησης, που στέκονται απέναντι στην εκποίηση των συλλογικών αγαθών και του δημόσιου χώρου.
Η συμμαχία αυτή πρέπει να γίνει η μεγάλη  καθημερινή πλειοψηφία του λαού μας.

Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Τώρα όμως είμαστε πιο ώριμοι από πριν, αφού γνωρίσαμε ο ένας τον άλλο και μάθαμε πολλά. Κι όσο θα 'χουμε μορφή ανθρώπου, θα προχωράμε γρηγορότερα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)