to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:17 | 26.06.2013

Διεθνή

Απεργία για τις 11/7 εξήγγειλαν τα βραζιλιάνικα συνδικάτα, πρόταση για δημοψήφισμα ετοιμάζει η Ρούσεφ

Σε απεργία στις 11 Ιουλίου κατεβαίνουν τα συνδικάτα της χώρας, στην πρώτη κίνηση ενότητας με το κίνημα διαμαρτυρίας των διαδηλωτών



Τα κυριότερα εργατικά συνδικάτα της Βραζιλίας, ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους σε απεργία την 11η Ιουλίου, μια απόφαση που τα ενώνει για πρώτη φορά, με το κίνημα των ιστορικών διαδηλώσεων, που συγκλόνισαν για σειρά ημερών τον αναδυόμενο οικονομικό γίγαντα της Λατινικής Αμερικής.

«Οι πέντε μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα συμμετάσχουν στην απεργία, όπως και άλλα μικρότερα συνδικάτα. Η απεργία δεν είναι γενική», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πάουλο Περέιρα ντα Σίλβα ο πρόεδρος του συνδικάτου «Forca Sindical», την παραμονή της συνάντησης της συνδικαλιστικής ηγεσίας της Βραζιλίας με την πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ στην Μπραζίλια. Η απεργία της 11ης Ιουλίου πάντως δεν σχετίζεται με το "σάλπισμα" μέσω των κοινωνικών δικτύων που καλεί το λαό να παραλύσει τη χώρα την 1η Ιουλίου.

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι η Ντ. Ρούσεφ θα υποβάλει στο κοινοβούλιο, πρόταση για δημοψήφισμα υπέρ της πολιτικής μεταρρύθμισης, χωρίς να επιμένει στη δημιουργία συντακτικής συνέλευσης όπως αρχικά είχε προτείνει, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Η πρόεδρος θα διαβιβάσει στους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας, την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος», δήλωσε ο Αλόις Μερκαντάντε σε δημόσια παρέμβασή του. «Δεν έχουμε χρόνο για να κάνουμε μια συντακτική συνέλευση», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην αρχική πρόταση της Ρούσεφ η οποία δεν έτυχε θετικών σχολίων, ούτε από τον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά ούτε από τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς.

Η συγκεκριμένη προεδρική πρόταση προκάλεσε έντονη διαμάχη στους κοινοβουλευτικούς κύκλους στην Μπραζίλια, αποκαλύπτοντας ρωγμές εντός του κυβερνώντος συνασπισμού.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε σχετικά:

Σχετικά με το Κίνημα της Βραζιλίας

Το Κίνημα για Ελεύθερη Μετακίνηση του Σάο Πάουλο (MPL) αυτοσυστήνεται.

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)