to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:05 | 04.07.2014

Πολιτική

Σε μνημονιακό "γύψο": Επιστράτευσαν τους απεργούς της ΔΕΗ - "Ο αγώνας θα συνεχιστεί", λέει η ΓΕΝΟΠ

Το Πρωτοδικείο Αθηνών, αργά το βράδυ της Παρασκευής, έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ - Η αυταρχική κυβέρνηση των μνημονίων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας αποφάσισε την επιστράτευση και την επίταξη των υπηρεσιών - Κυριακή στις 12 συνεδριάζει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του


Το Πρωτοδικείο Αθηνών, αργά το βράδυ της Παρασκευής, έκρινε παράνομη την απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με το σκεπτικό ότι δεν διατέθηκε το εξαιρούμενο προσωπικό. Καταχρηστική κρίθηκε η απεργία σε σχέση με τα αιτήματα των ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και ΑΔΜΗΕ ΑΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) καθώς οι δύο τελευταίες θεωρούνται ανεξάρτητες επιχειρήσεις και δεν σχετίζονται με το θέμα.
 

Στην επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ προχωράει η κυβέρνηση

Εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και το σχετικό ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο επιτάσσονται οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. 

«Την επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των εργαζομένων στις εταιρίες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και δημόσια υγεία λόγω της παρατεινόμενης αδυναμίας ομαλής ηλεκτροδότησης της Χώρας και της εξ αυτής έκθεσης των καταναλωτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων πληθυσμού σε σοβαρούς κινδύνους υγείας, αποφασίζουμε: Κηρύσσουμε σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης το σύνολο των εργαζομένων στις εταιρίες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και των αναγκαίων πόρων».

Το ΦΕΚ της επιστράτευσης

Διαβάστε εδώ το ΦΕΚ:/sites/left.gr/files/document.pdf

----------------


Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ για την επιστράτευση: 

Η κυβέρνηση χάνοντας την ψυχραιμία της, αποδυναμωμένη και ξεγυμνωμένη από επιχειρήματα, αποκαλύφθηκε στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας για την εκποίηση της πρώτης βαριάς Βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας, με την τεράστια προσφορά της σε εθνικό, οικονομικό, εργασιακό, και κοινωνικό επίπεδο και μπροστά στον πανικό της, κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΣ τους εργαζομένους.
  

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, δεν έδειξαν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και  δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επάρκειας Ηλεκτρικού ρεύματος, όπως εξάλλου αποκαλύπτεται από την δικαστική απόφαση η οποία και θα δημοσιευθεί.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με επίταξη εργαζομένων, προσβάλει και υπονομεύει την ίδια την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  

Ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί.

Οι εργαζόμενοι είναι ΕΠΙΤΑΓΜΕΝΟΙ
ποτέ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ
 

Για την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι μετατέθηκε η σύγκληση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων

-------------------

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της και το εθνικό συμφέρον, δεν τρομοκρατούνται.

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για το κλίμα της κοινωνικής πόλωσης και της ακραίας πολιτικής σύγκρουσης που καλλιεργεί.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και αυτή την ώρα να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σον ελληνικό λαό να αποφανθεί για τον χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Διαβάστε επίσης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)