to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:53 | 23.02.2023

Διεθνή

Απαγόρευση χρήσης του TikTok στο προσωπικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η απόφαση γίνεται καθώς αυξάνονται οι φόβοι για την ασφάλεια τόσο στην ΕΕ όσο και στις ΗΠΑ σχετικά με την κινεζική εφαρμογή


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε στο προσωπικό της να χρησιμοποιεί την κινεζική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης TikTok λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, στο πιο πρόσφατο παράδειγμα των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Δύσης.

Οι δυτικές κυβερνήσεις ανησυχούν όλο και περισσότερο από τις ενδείξεις ότι οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας βοηθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα και τις υπηρεσίες πληροφοριών του στη συλλογή τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων σε όλο τον κόσμο, με ιδιαίτερη έμφαση σε πολιτικούς στόχους υψηλής αξίας και ασφάλειας.

Ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ, δήλωσε στο POLITICO ότι όλο το προσωπικό έλαβε εντολή το πρωί της Πέμπτης να αφαιρέσει το TikTok από τις επίσημες συσκευές του και ότι πρέπει επίσης να αφαιρέσουν την εφαρμογή από τις προσωπικές τους συσκευές, εάν έχουν εγκατεστημένες εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία τους.

Εναλλακτικά, τα μέλη του προσωπικού μπορούν να διαγράψουν τις εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία από τα προσωπικά τους τηλέφωνα, εάν επιμένουν να διατηρούν το TikTok.

Η Επιτροπή εφαρμόζει την πολιτική «φέρτε τη δική σας συσκευή», την οποία ανώτεροι υπάλληλοι περιγράφουν ως «πολύ άσχημα» από άποψη ασφάλειας.

Τα άλλα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου, είναι πιθανό να ακολουθήσουν τελικά με την απαγόρευση της κινεζικής εφαρμογής, αν και μπορεί να χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος για να μπορέσει το Κοινοβούλιο ειδικότερα να εφαρμόσει μια τέτοια πολιτική.

Η απαγόρευση είναι πιθανό να ανακοινωθεί δημοσίως κατά την τακτική μεσημεριανή ενημέρωση της Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη απαγορεύσει το TikTok από πολλές κυβερνητικές συσκευές και η Ολλανδία εξετάζει επί του παρόντος επίσης το ενδεχόμενο απαγόρευσης.

Πηγή: POLITICO

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)