to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:38 | 23.03.2013

Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ: Στις Βρυξέλλες αύριο ίσως η απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων

Την εκτίμηση ότι αύριο θα κλείσει το ζήτημα, που αφορά τον τραπεζικό τομέα οριστικά στις Βρυξέλλες, διατύπωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ (είναι το κόμμα που στήριξε τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη), Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ένα - ένα τα θέματα ξεκαθαρίζουν».




Σε δηλώσεις εξερχόμενος από το υπουργείο Οικονομικών, όπου παρέστη σε σύσκεψη με τον υπουργό, Μιχάλη Σαρρή, o Αβ. Νεοφύτου (στη φωτ.) ανέφερε ότι «είμαστε σε έναν πάρα πολύ σωστό δρόμο», πρέπει να δώσουμε τέρμα σιγά- σιγά στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

ΙΣΩΣ ΧΩΡΙΣ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κούρεμα των καταθέσεων, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι μπορεί να μην χρειαστεί νέο νομοσχέδιο και πως εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να χρειάζεται επιπρόσθετη ρύθμιση.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης είπε ότι ελπίζει να έχουν θετική κατάληξη οι διαβουλεύσεις.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέας Αρτέμη εξέφρασε κι αυτός την ελπίδα να υπάρξει θετική κατάληξη σήμερα. Ωστόσο, σημείωσε, (η συμφωνία) θα πρέπει να περάσει και από το Eurogroup.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Κύπρου, Γιάννης Κυπρή δήλωσε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται και δεν γνωρίζουν, αν θα καταλήξουν σήμερα.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΒΟΥΛΗ

Στο μεταξύ δεν θα συγκληθεί σήμερα Ολομέλεια της Βουλής , δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους.

Όπως είπε η Βουλή αναμένει την έκβαση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την Τρόικα και ότι το Σώμα δεν έτυχε ενημέρωσης για το ενδεχόμενο να διαβιβαστεί νομοσχέδιο στους βουλευτές.

Πηγή: ΑΠΕ

tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)