to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:32 | 07.08.2014

Διεθνή

Aντίμετρα στις κυρώσεις: Εμπάργκο εισαγωγών από τις περισσότερες δυτικές χώρες ανακοίνωσε επίσημα ο Ντ. Μεντβέντεφ

Η Ρωσία θα απαγορεύσει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων, κρέατος, ψαριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία, ανακοίνωσε σήμερα ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.


Το σχετικό δημοσίευμα στο RussiaToday

H απαγόρευση θα εφαρμοσθεί από τις 7 Αυγούστου και θα έχει ισχύ ενός έτους.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα εξετάζει να επιβάλει απαγόρευση της διέλευσης επάνω από το ρωσικό έδαφος των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών από και προς την Ασία. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

¨Οπως προστίθεται στο δημοσίευμα του RT, ο Μεντβέντεφ τόνισε πως οι κυρώσεις από την ΕΕ είναι ένας «αδιέξοδος δρόμος», αλλά η Ρωσία αναγκάστηκε να απαντήσει στα μέτρα που πήραν οι δυτικές χώρες. 

Οι εισαγωγές αλκόολ από ΗΠΑ και ΕΕ δεν θα περιοριστούν.

«Μιλάμε στην πραγματικότητα για ένα εμπάργκο εισαγωγών ολόκληρων κατηγοριών προϊόντων από τις χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις σε ρωσικούς οργανισμούς οργανισμούς και ρώσους πολίτες».

Ο Μεντβέντεφ πρόσθεσε ότι πιστεύει πως το ετήσιο εμπάργκο θα ενισχύσει την εσωτερική αγροτική παραγωγή. «Εϊμαστε πίσω μονο σε συγκεκριμένες ποικιλίες τυριού και γάλακτος. Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και οι αγρότες μας είναι έτοιμοι να το κάνουν, ιδίως αν τους βοηθήσουμε». 

Πρόσθεσε πως «ειλικρινά ελπίζουμε πως ο οικονομικός πραγματισμός των συνεταίρων μας θα επικρατήσει των πολιτικών αποφάσεων, και θα το σκεφτούν πριν προσπαθήσουν να φοβίσουν τη Ρωσία και να της επιβάλλουν περιορισμούς. Και ακόμα ότι οι αμοιβαίες εμπορικές και οικονομικές συνεργασίες θα αποκατασταθούν στα πρότερα μεγέθη». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)