to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:11 | 26.08.2013

Διεθνή

Αντίδραση της Κίνας στα σενάρια επέμβασης: «Μόνο μία πολιτική λύση μπορεί να επιλύσει τη συριακή κρίση»

Η Κίνα απηύθυνε σήμερα έκκληση για επίδειξη "σύνεσης, ώστε να αποφευχθεί κάθε εξωτερική παρέμβαση" στη Συρία, έπειτα από τις καταγγελίες για επίθεση του καθεστώτος της Δαμασκού με χημικά όπλα την περασμένη εβδομάδα, και επαναλαμβάνοντας ότι μόνο με "πολιτική λύση" είναι δυνατή η επίλυση της συριακής κρίσης.




"Μόνο μία πολιτική λύση μπορεί να επιλύσει τη συριακή κρίση", δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, την ώρα που δυτικές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης στη Συρία.

"Ολες οι πλευρές οφείλουν να χειρισθούν με σύνεση το θέμα των χημικών όπλων, ώστε να αποφευχθεί μία ανάμειξη στις προσπάθειες επίλυσης του συριακού προβλήματος μέσω πολιτικής λύσης", αναφέρεται στην ανακοίνωση του κινέζου υπουργού Εξωτερικών , ο οποίος θεωρεί ότι "βασική προτεραιότητα πρέπει να είναι η διεξαγωγή της δεύτερης διάσκεψης της Γενεύης". (Πηγή: ΑΠΕ)

Σχετικές σημερινές ειδήσεις:

[26/08/2013 12:53] Συρία: Στον τόπο της χημικής επίθεσης πάνε οι επιθεωρητές του ΟΗΕ - Στρατιωτική διάσκεψη στην Ιορδανία

Για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία δείχνουν να ετοιμάζονται οι δυτικές χώρες, με τον βρετανό ΥΠΕΞ να δηλώνει ότι... μπορεί να παρακαμφθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

[26/08/2013 10:25] Για νέο «Βιετνάμ» προειδοποιεί τις ΗΠΑ ο Άσαντ αν αποφασίσουν επέμβαση στη Συρία

Προειδοποιητικό μήνυμα στις ΗΠΑ στέλνει ο σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, τονίζοντας ότι τα σχέδια της Ουάσινγκτον για μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία είναι καταδικασμένα σε «αποτυχία». Ο Άσαντ χαρακτήρισε, παράλληλα, «παράλογους» και «πολιτικά υποκινούμενους» τους ισχυρισμούς της Δύσης για επίθεση με χημικά όπλα από το καθεστώς του.


tags: Συρία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)