to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 11.03.2013

Κοινωνία

Αντιδρά το τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΔΜ στο σχέδιο "Αθηνά" (βίντεο)

Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διαμαρτυρόμενο στο σχέδιο "Αθηνά".


Συγκεκριμένα, το τμήμα αντιδρά στο να μετονομαστεί σε Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης) και να διατηρηθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

 

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος φοιτητών του τμήματος τονίζει τα εξής την κατάσταση που επικρατεί στο Τμήμα μετά τις τελευταίες εξελίξεις του σχεδίου Αθηνά:

" Το αρχικό σχέδιο Αθηνά προέβλεπε τη διοικητική συγχώνευση με το Α.Π.Θ.. Μία ημέρα πριν το τελικό σχέδιο, λάβαμε επιστολή από το Υπουργείο, η οποία γνωστοποιεί -χωρίς να αιτιολογεί- τη μετονομασία του Τμήματός μας από Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών  σε Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης), υποβαθμίζοντας έμμεσα την αξία του πτυχίου μας και αναιρώντας τη συνειδητή επιλογή μας να σπουδάσουμε αυτό που ονειρευόμαστε.

Η μετονομασία αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα κριτήρια και τους στόχους του σχεδίου «Αθηνά» περί ενοποίησηςγνωστικών αντικειμένων και εξορθολογισμού της Ανώτατης Εκπαίδευσης, περί χωροταξικής συνοχής των Πανεπιστημίων και ομαλής λειτουργίας τους, ενώ ο κύριος Υπουργός έχει ήδη υποσχεθεί τη μη υποβάθμιση πτυχίων. Εύλογο είναι, επομένως, το συμπέρασμα, ότι η κίνηση αυτή συνιστά απόρροια πολιτικών και τοπικιστικών συμφερόντων.

Οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας μας με τις αρμόδιες αρχές, αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, έλαβε απαντήσεις άγνοιας. Εξαιτίας των ανωτέρω, ο Σύλλογος Φοιτητών αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη της σχολής από την Τρίτη 5 Μαρτίου έως ότου ο κύριος Υπουργός ανακαλέσει την απόφαση περί ονομασίας. Έχουμε κινητοποιηθεί διοργανώνοντας πορείες και διαμαρτυρίες, κλείνοντας συμβολικά κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης. Είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε και ζητάμε την στήριξη σας στην προσπάθεια αυτή με κάθε δυνατό τρόπο".

Παρακολουθείστε παρακάτω βίντεο από την πορεία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων:

Πηγή: alterthess.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)