to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:10 | 09.09.2016

Πολιτική

Αντ. Κόστα: Προσήλθαμε στην Αθήνα για να ανταποκριθούμε στις αγωνίες των πολιτών μας

«Τη στιγμή που θα πρέπει να δώσουμε μια νέα ώθηση στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, είναι πολύ σημαντικό που προσήλθαμε στην Αθήνα με τις αξίες που διέπουν την Ευρώπη για να ανταποκριθούμε στις αγωνίες των πολιτών μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Αντόνιο Κόστα, στην δήλωση του μετά από την ολοκλήρωση στην ″Σύνοδο Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ″.


Χαρακτήρισε ιδιαίτερα ωφέλιμη τη συνάντηση και εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι η Πορτογαλία θα πάρει τη σκυτάλη για τη δεύτερη Σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, που αποφασίστηκε να διεξαχθεί στη Λισαβόνα.

Αναφερόμενος στην ατζέντα των συζητήσεων και της κοινής διακήρυξης, είπε ότι στο θέμα της ασφάλειας, θα πρέπει να υποστηρίξουμε τη συνολική μας στρατηγική εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα τις σχέσεις μας με την κοντινή μας Αφρική, όπου θα πρέπει να προωθήσουμε την ανάπτυξη.

«Διατρανώνουμε τη θέλησή μας να υποστηρίξουμε την αλληλεγγύη ως προς τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης που είναι τα κοινά μας σύνορα με τον υπόλοιπο κόσμο», είπε, τονίζοντας ότι «πιστεύουμε στις καταμερισμένες ευθύνες όταν πρέπει να δεχθούμε πρόσφυγες στα εδάφη μας, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με ανισότητα και ανισομέρεια αλλά με αλληλέγγυο τρόπο και με μια δίκαιη κατανομή».

Ο Αντόνιο Κόστα τόνισε την ανάγκη καταπολέμησης της τρομοκρατίας, και σημείωσε ότι θα πρέπει οι πολίτες να βλέπουν το μέλλον με ελπίδα, ιδιαίτερα οι νέοι, που βλέπουν ότι η Ευρώπη δεν τους δίνει προοπτικές για ποιοτική απασχόληση. Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε ότι πρέπει να προωθηθεί πολιτική επενδύσεων που θα οδηγήσει σε απασχόληση και ανάπτυξη.

«Να δώσουμε», ολοκλήρωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, «απάντηση στις ανησυχίες των πολιτών γιατί μπορούμε να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή ιθαγένεια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)