to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:26 | 27.02.2016

Κοινωνία

‪#‎stopwars‬ ‪#‎safepassage‬ ‪Διαμαρτυρία κατά των κλειστών συνόρων στην πρεσβεία της Αυστρίας (φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης, η Πρωτοβουλία “Ασφαλής Δίοδος- Όχι στον πόλεμο” πραγματοποίησε διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Αυστρίας για το κλείσιμο των συνόρων στους πρόσφυγες. «Η αυστριακή κυβέρνηση είναι αυτή που πρωτοστατεί στο κλείσιμο των συνόρων και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των προσφύγων» τονίζεται στο σχετικό κάλεσμα - Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι με πορεία προς το Μοναστηράκι


(οι φωτογραφίες αλιεύθηκαν στα social media)

Ενημέρωση από τη διαμαρτυρία:

14:20 Η διαμαρτυρία για τη στάση της Βιέννης στο προσφυγικό πρόβλημα και το κλείσιμο των συνόρων ολοκληρώθηκε με πορεία προς το Μοναστηράκι. Κυρίαρχο σύνθημα: «Τους φράκτες ρίξ' τε, τα σύνορα ανοίξτε!».

13:35 Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Αυστρίας στην οποία καλεί η  Πρωτοβουλία “Ασφαλής Δίοδος- Όχι στον πόλεμο” με σύνθημα «ανοίξτε τα σύνορα!».

Το κάλεσμα (εδώ το event στο facebook):

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου -13.00

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

“Ανοίξτε  - Ανοίξτε”!

Δύο εικόνες .....Οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους , μπροστά στους φράκτες και τα συρματοπλέγματα να φωνάζουν με απελπισία “ανοίξτε - ανοίξτε” και από την άλλη πολεμικά ανακοινωθέντα, κραυγές μίσους, στρατοί, νατοϊκά πλοία.....

Δύο λογικές, που χωρίζουν την Ευρώπη κάθετα. Από την μία πλευρά η αλληλεγγύη και από την άλλη ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Η Ευρώπη που επιμένει να είναι ανοιχτή και φιλόξενη, να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις -όπως αυτή της Συνθήκης της Γενεύης- και από την άλλη η Ευρώπη φρούριο, η Ευρώπη της ακροδεξιάς, των ταγμάτων εφόδου, που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σαν να είναι εχθρικός στρατός, που στρατικοποιεί το Πρσφυγικό με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ.


Όσο αυτοί κλείνουν τα σύνορα, εμείς θα ανοίγουμε αγκαλιές. Όσο αυτοί κατασκευάζουν τείχη, εμείς θα είμαστε απέναντι τους, βάζοντας τα δικά μας σύνορα στην βαρβαρότητα. Όσο αυτοί θα βάζουν φιτίλι στον πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία και αλλού, εμείς θα μιλάμε για την ειρήνη και θα είμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των θυμάτων της πολεμικής μηχανής.

Όσο αυτοί θα ηγούνται απάνθρωπων πρακτικών, εμείς θα είμαστε έξω από τις πρεσβείες τους και θα φωνάξουμε μαζί με τους πρόσφυγες μαζί με τα παιδιά τους “ΑΝΟΙΞΤΕ - ΑΝΟΙΞΤΕ”!

Το Σάββατο 27 Φλεβάρη, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης στη μία το μεσημέρι θα είμαστε έξω από την πρεσβεία της Αυστρίας (Β. Σοφίας 4) σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων στους πρόσφυγες. Η αυστριακή κυβέρνηση είναι αυτή που πρωτοστατεί στο κλείσιμο των συνόρων και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των προσφύγων. 

Πρωτοβουλία “Ασφαλής Δίοδος- Όχι στον πόλεμο”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)