to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 23.04.2014

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Αναβλήθηκε για τον Μάιο η δίκη των συλληφθέντων μεταναστών στην ΑΣΟΕΕ

Για τις 2 Μαϊου αναβλήθηκε η δίκη των 12 μεταναστών που είχαν συλληφθεί κατά την επιδρομή της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ το πρωί της 8ης Απριλίου.


Στα Δικαστήρια της Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε από το πρωί συγκέντρωση συμπαράστασης, μετά από κάλεσμα της Αριστερής Ενότητας ΑΣΟΕΕ.

"Η αλληλεγγύη είναι καθήκον μας, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας" διεμήνυσαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που συγκεντρώθηκαν έξω από τα Δικαστήρια, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη, είναι άλλη μία υπόθεση, με την οποία επιδιώκεται να περάσει η ρατσιστική στοχοποίηση εις βάρος των μεταναστών και όσων στέκονται αλληλέγγυοι σε αυτούς.

Στην ανακοίνωση της Αριστερής Ενότητας ΑΣΟΕΕ αναφέρεται το χρονικό της αστυνομικής επιδρομής.

Την Τρίτη 8 Απριλίου γύρω στις 11:00 το πρωί ομάδα από είκοσι Χρυσαυγίτες με αντικείμενα στα χέρια επιτίθεται σε μετανάστες μικροπωλητές που βρίσκονται έξω από την ΑΣΟΕΕ και προσπαθεί να αποκλείσει ανεπιτυχώς την είσοδο του Πανεπιστημίου. Λίγο αργότερα η επίθεση των Χρυσαυγιτών ενισχύεται από ασφαλίτες, Δελτάδες και ΜΑΤ, εξαπολύοντας ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή, κατά το οποίο χτυπάνε κόσμο αδιάκριτα και τελικά συλλαμβάνουν ένα φοιτητή και 12 μετανάστες. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιείται από πλήθος κόσμου πορεία διαμαρτυρίας προς το Α.Τ. Κυψέλης, η οποία ανακόπτεται από την αστυνομία και καταλήγει σε συγκέντρωση στην πλατεία Αμερικής. Το πρωί της επόμενης μέρας οι συλληφθέντες οδηγούνται στα δικαστήρια με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, των απλών σωματικών βλαβών και του παράνομου εμπορίου, ενώ ταυτόχρονα η αστυνομία πραγματοποιεί τρομοεισβολή στα σπίτια των συλληφθέντων χωρίς παρουσία εισαγγελέα και χωρίς τελικά να βρει κάτι το επιβαρυντικό. Η δίκη αναβάλλεται για την Τετάρτη 23 Απριλίου, αλλά με απόφαση της αστυνομίας διατάσσεται η κράτηση των 12 μεταναστών, απ' τους οποίους οι 6 κρατούνται στο Α.Τ. Ομόνοιας και οι υπόλοιποι 6 στην Αμυγδαλέζα, ενώ ο Έλληνας φοιτητής αφήνεται ελεύθερος. Θεωρείται απαραίτητο να σημειώσουμε ότι 8 από τους μετανάστες διέμεναν νόμιμα στη χώρα ως αιτούντες πολιτικό άσυλο.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις - επιθέσεις στο χώρο της ΑΣΟΕΕ αποτελούν, εδώ και πολύ καιρό, καθημερινότητα για τον κόσμο του πανεπιστημίου. Λίγες μέρες μετά τη ρίψη κρότου λάμψης μέσα στο κτίριο από τα ΜΑΤ, ακολούθησε η σύλληψη ενός φοιτητή και 12 μεταναστών. Η κατάσταση που επικρατεί εδώ και τόσο καιρό στην ΑΣΟΕΕ είναι άμεση συνάρτηση της γενικότερης αύξησης της καταστολής στον καιρό των Μνημονίων και της έξαρσης του νεοφιλελευθερισμού. Η κουλτούρα του φόβου διαιωνίζεται, με μόνο στόχο την εμπέδωση του δόγματος νόμου και τάξης ως αυτονόητου με στόχο μια κοινωνία που θα παραμείνει άβουλη απέναντι στον προωθούμενο κοινωνικό κανιβαλισμό. Τα πρώτα θύματα αυτών των πρακτικών είναι οι μετανάστες, οι οποίοι παλεύουν καθημερινά για να καταφέρουν να επιβιώσουν και έρχονται αντιμέτωποι με ρατσιστικές επιθέσεις και επιχειρήσεις "σκούπα". Ακολουθεί, οποιοσδήποτε τολμά να αντισταθεί. Σε λιγότερο από μια βδομάδα θα ξαναρχίσει η λειτουργία του πανεπιστημίου και μέλλεται η συνέχεια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)