to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:17 | 17.06.2016

πηγή: Ellinika Hoaxes

Κοινωνία

Άλλο ένα hoax (αναληθές δημοσίευμα) του ελληνικού διαδικτύου καταρρίπτεται

Κυκλοφορεί άρθρο που ισχυρίζεται πως πρόσφυγες απαιτούν από τις Ελληνίδες να είναι σεμνές και το «αποδεικνύει» με μια φωτογραφία από παραλία της Νάξου - Τα «ellinikahoaxes.gr», η πρώτη, και μέχρι στιγμής μοναδική, συντονισμένη προσπάθεια κατάρριψης αναληθών δημοσιευμάτων στο ίντερνετ, τεκμηριώνει ότι το «άρθρο» είναι ψευδές και παραπλανητικό, η δε φωτογραφία είναι από παραλία του... Μαρόκου!


«Πρόσφυγες» απαιτούν από τις ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ να είναι σεμνές. – Καταρρίπτεται

Κυκλοφορεί άρθρο που ισχυρίζεται πως πρόσφυγες απαιτούν από τις Ελληνίδες να είναι σεμνές και το αποδεικνύει με μια φωτογραφία. 

  • ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο voicenews.grpronews.grcretablog.gr και to-gamato.gr

Το δημοσίευμα αναφέρει:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! «Πρόσφυγες» απαιτούν από τις ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ να είναι σεμνές… (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Όχι μόνο έχουν έρθει στη χώρα μας και τα έχουν κάνει όλα άνω κάτω (χειρότερα απ’ότι είναι), προσπαθούν κιόλας να επιβάλλουν τα έθιμα τους.

Τελευταίο κρούσμα έγινε στη Νάξο, όπου πρόσφυγες που μένουν εκεί είχαν το θράσος να ζητήσουν από τις γυναίκες να είναι σεμνές γιατί είναι περίοδος ραμαζανίου.

Μάλιστα, έχουν πάει και σε μια παραλία και έχουν αναρτήσει πανό στο οποίο αναγράφουν «Σεβασμός στο ραμαζάνι, όχι μπικίνι».

41301
Μάλλον έχουν ξεχάσει ότι εδώ είναι απλώς φιλοξενούμενοι…

Αλλά με τις τόσες ανέχειες και τις τόσες ευκολίες που τους προσφέρει κατά καιρούς η ελληνική κυβέρνηση, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να νιώθουν σαν στο σπίτι τους…

Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές και σίγουρα θα το ξαναγράψουμε περισσότερες στο μέλλον. Ένας τρόπος να κατασκευάσεις μια είδηση είναι να πάρεις μια άσχετη αλλά εντυπωσιακή φωτογραφία και να γράψεις από κάτω τη δική σου φανταστική ιστορία που θα ταιριάζει με την εικόνα.

Η φωτογραφία δεν είναι από την Νάξο, αλλά ούτε από κάποιο άλλο μέρος τις Ελλάδας. Η φωτογραφία μας έρχεται από το Μαρόκο, το περιστατικό συνέβη τον Ιουν 2015 και δημοσιεύτηκε από τη σελίδα Morocco World News στις 20 Ιουν. 2015.

Στο δημοσίευμα του Morocco World News, διαβάζουμε πως πολλοί κάτοικοι δεν συμφωνούν με αυτή την κίνηση γιατί βλάπτει τον τουρισμό του Μαρόκου.

41302

https://archive.is/FUWBR

https://archive.is/7DA2B

https://archive.is/g1x8Q

Όσο για το #PLAKA που υπάρχει κάτω αριστερά στο πανό και θυμίζει Ελληνική περιοχή, υπάρχει παραλία με το όνομα Plaka στο Μαρόκο, γνωστή για τα μεγάλα κύματα. Αν προσέξετε στη φωτογραφία, φαίνονται και οι σανίδες του σερφ.
https://archive.is/cmahT

Το blog makpress.blogspot.gr, έχει βρει άλλες 2 φωτογραφίες, που αποδεικνύουν πως το πανό αναρτήθηκε στη παραλία Plaka της Anza στο Μαρόκο.

Η ομάδα των surfers, με το πανό

41303

Κι άλλη μια φώτο με το πανό,  από την παραλία Plaka της Anza στο Μαρόκο.

41304

Ο ισχυρισμός πως το παραπάνω περιστατικό με το πανό συνέβη στη Νάξο, καταρρίπτεται.

tags: hoax

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)