to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:53 | 16.07.2013

Κοινωνία

Αλλαγές από την κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο

Όσοι δημοτικοί αστυνομικοί, όπως και σχολικοί φύλακες, έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δεν θα ενταχθούν στη διαθεσιμότητα - Πρόγραμμα με πλασματικά έτη για σχολικούς φύλακες.


Στην κατάθεση νομοθετικών αλλαγών στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Με τις αλλαγές αυτές η κυβέρνηση θέλει να ικανοποιήσει κάποια αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όσων εργάζονται στους φορείς που διατηρεί, καθώς θέλει να μετριαστούν και οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Τετάρτη.

Έτσι, ικανοποιείται το αίτημα της ΚΕΔΕ και αφαιρείται η ΚΥΑ για την κατάρτιση των προϋπολογισμών, η οποία όριζε έλεγχο του προσχεδίου κατάρτισης των προϋπολογισμών των 325 δήμων από τον γενικό διευθυντη Οικονομικών του υπουργείου Εσωτερικών και από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Παράλληλα, εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα όσοι δημοτικοί αστυνόμοι και σχολικοί φύλακες  έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών, ενώ αλλάζει η τροπολογία με την οποία θα καθοριστούν οι διαδικασίες αξιολόγησης και ένταξης των δημοτικών αστυνόμων στην Ελληνική Αστυνομία.

Ακόμα, εισάγεται πρόβλεψη για τον τρόπο που θα γίνει η άσκηση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, μετά την κατάργησή της, σε συνεργασία με τους δήμους. Επίσης, μέχρι την απορρόφηση των δημοτικών αστυνόμων θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο, στο οποίο οι δήμοι θα μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους στα υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, ώστε να εκδίδονται ΚΥΑ για την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν τους δήμους από την ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, για τους σχολικούς φύλακες που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, προβλέπεται να δημιουργηθεί πρόγραμμα με πλασματικά έτη, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν.

Πηγή: efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)