to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:35 | 06.09.2016

Πολιτική

Άλλα έλεγαν... Μέγιστη η υποκρισία της Ν.Δ. και του Ποταμιού για τους εργαζόμενους στα κανάλια

Η αντιπολίτευση επικεντρώνει τις επιθέσεις της προς την κυβέρνηση για την αδειοδότηση των καναλιών στο θέμα των εργαζομένων και του ενδεχομένου κάποιοι εξ αυτών να μείνουν άνεργοι.


Τα κροκοδείλια δάκρυα από Ν.Δ. και Ποτάμι δεν μπορούν, όμως, να θολώσουν την πραγματικότητα. Τα δύο κόμματα διά των εκπροσώπων του  στις 24 Οκτωβρίου 2015 στην κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών στη Βουλή άλλα έλεγαν, χωρίς να δείχνουν τη δέουσα ευαισθησία για το μέλλον των εργαζομένων, δεδομένου ότι το κύριο μέλημά τους ήταν τα συμφέροντα των καναλαρχών.

Ο κ. Λ. Αυγενάκης από τη Ν.Δ. ανέφερε από του βήματος της Βουλής για το άρθρο 9 που αναφέρεται στους εργαζόμενουν των καναλιών:

«Τίθεται ελάχιστος αριθμός εργαζομένων ανά κατηγορία παρόχου περιεχομένου, που όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται αντικειμενικά στις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής τηλεόρασης, αλλά που αντίθετα διπλασιάζει τον αριθμό που προέβλεπαν αντίστοιχοι νόμοι για την αναλογική τηλεόραση. Περαιτέρω δε, με την πρόβλεψη ότι με Υπουργική Απόφαση θα καθορίζονται ειδικότητες απασχολουμένων και ελάχιστος αριθμός ανά ειδικότητα, εκ των πραγμάτων το διευθυντικό δικαίωμα, να επιλέξει τον αριθμό εργαζομένων που κρίνει, καταλύεται. Και όχι μόνο αυτό. Έρχεστε και ορίζετε όχι μόνο τον αριθμό των εργαζομένων, αλλά και τις ειδικότητες και επιπλέον ότι θα εκδίδετε Κοινή Υπουργική Απόφαση. Μόνο τα ονόματα που θέλετε να προσληφθούν δεν μας έχει δώσει ακόμα.»

Ο δε κ. Γ. Αμυράς από το Ποτάμι τόνιζε:

«Είναι το γνωστό ζήτημα με τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων – απασχολουμένων στο σταθμό. Παρακαλούμε πείτε μας με ποια μεθοδολογία. Το ρώτησα και στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Με ποια μεθοδολογία αποφασίσατε για παράδειγμα, στις εθνικές εμβέλειες να είναι 400 άτομα και όχι 800 άτομα ή όχι 200. Υπάρχει ένας κρατικός παρεμβατισμός. Αυτό δείχνει έλλειψη γνώσης των τεχνολογικών εξελίξεων.

Εάν υποθέσουμε ότι ένα κανάλι, που πάρει την άδεια και έχει 401 εργαζόμενους, θέλει να αγοράσει μετά μία τεχνολογία - που σας λέω εγώ την έχουν φτιάξει Έλληνες – ρομποτική. Όπως ξέρετε τα περισσότερα κανάλια δεν έχουν κάμεραμαν μέσα στα στούντιο, έχουν ρομποτικές κάμερες. Τι θα γίνει; Θα πρέπει να τους απολύσει; Όχι. Θα τους έχει για να κάνουν τι; Θέλω να πω, ότι εδώ η τεχνολογία η ίδια θα οδηγήσει σε προβλήματα που θα τα βρείτε και θα τα βρούμε όλοι μπροστά μας και πάνω απ’ όλα, θα τα βρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)