to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:27 | 08.07.2015

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Συνεχίζουμε την προσπάθεια με όπλο τη σαφή ετυμηγορία του ελληνικού λαού για προοπτική εξόδου από την κρίση (βίντεο)

Βασική κατεύθυνση μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, που περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη και από την άλλη πλευρά ως αντάλλαγμα επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, ισχυρό επενδυτικό πακέτο, έναρξη της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους.


Οι πλήρεις δηλώσεις του Πρωθυπουργού

H ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα, τόσο στο Eurogroup όσο και στη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης τις ελληνικές προτάσεις, έτσι όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική από τη χθεσινή σύνοδο των πολιτικών αρχηγών.

Βασική κατεύθυνση μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωζώνη. Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη. Περιλαμβάνει από την άλλη πλευρά ως αντάλλαγμα τη δέσμευση για επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, ένα ισχυρό πακέτο επενδύσεων για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα, κυρίως της ανεργίας, καθώς και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους.

Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα, η διαδικασία θα είναι ταχύτατη, ξεκινάει από τις επόμενες ώρες με στόχο να έχουμε καταλήξει μέχρι το τέλος της βδομάδας το αργότερο.

Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθεια έχοντας ως ισχυρό όπλο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που ήταν σαφής, τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για μια βιώσιμη συμφωνία που θα τελειώνει αυτή τη συζήτηση και θα δίνει προοπτική εξόδου από την κρίση.

Είμαι χαρούμενος διότι στις τοποθετήσεις των συναδέλφων μου συνειδητοποιώ ότι όλοι κατανοούν πως δεν έχουμε ένα ελληνικό αλλά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα στο οποίο καλούμαστε όλοι μαζί με ευθύνη να δώσουμε λύση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)