to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:14 | 27.10.2014

Πολιτική

Αλ. Μητρόπουλος: Έρχονται μειώσεις στις συντάξεις

Αποθρασύνεται ο κομισάριος συντάξεων του ΔΝΤ κ.Πίτερ Ράτκλιφ. Εκβιάζει για την υπογραφή «Μνημονίου Συνεργασίας» από τους Διοικητές όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων. Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα τον διορισμό του, τονίζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αλέξης Μητρόπουλος.


Η δήλωση του Αλ. Μητρόπουλου:

Στις 18-5-2014 είχαμε αποκαλύψει τον διορισμό του κ.Πίτερ Ράτκλιφ (Peter Ratcliffe), εμπειρογνώμονα του ΔΝΤ για τις συντάξεις, ως Επιτρόπου (Κομισάριου) συντάξεων, με γραφείο μάλιστα δίπλα στου κ.Υπουργού Εργασίας!!

Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι ο κ.Ράτκλιφ προωθεί προς υπογραφή «Μνημόνιο Συνεργασίας» ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών και τους Διοικητές όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Απώτερος στόχος τού πρωτοφανούς σε σύλληψη και παρέμβαση «Μνημονίου Συνεργασίας» είναι η συλλογή των στοιχείων ενόψει της προετοιμασίας για τη μείωση των επικουρικών και κύριων συντάξεων από 1-1-2015.

Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα τον διορισμό του Επιτρόπου Συντάξεων κ.Peter Ratcliffe και να διακόψει τη συνεργασία μαζί του, αφού έχει ως αποκλειστικό καθήκον την παρακολούθηση της μείωσης των συντάξεων.

Καλούμε κυβέρνηση και Τρόικα να επιστρέψουν τα 60 περίπου δις που έχει απολέσει το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας μας από τις συνέπειες του Μνημονίου (κούρεμα-PSI, ανεργία, μείωση μισθών, μείωση κρατικής επιχορήγησης, μείωση εργοδοτικών εισφορών, κατάργηση κοινωνικών πόρων κ.α.).

Καλούμε άμεσα κυβέρνηση και Τρόικα να επιστρέψουν τις απώλειες από το κούρεμα των αποθεματικών τους (PSI) που υπέστησαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Καλούμε τη μνημονιακή κυβέρνηση να μην τολμήσει την εφαρμογή από 1-1-2015 των δρακόντειων ρητρών «μηδενικού ελλείμματος» για τις επικουρικές και «εγγύησης μόνο της βασικής» για τις κύριες συντάξεις.

Καλούμε τους ασφαλισμένους να μην δεχτούν άλλες μειώσεις στις συντάξεις τους και να αγωνιστούν να αποτραπεί ο νέος γύρος της «επιδοματοποίησης» των συντάξεων τους που έχουν σχεδιάσει και προωθούν μεθοδευμένα οι κυβέρνηση και Τρόικα.

Διαβεβαιώνουμε ασφαλισμένους συνταξιούχους ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα προστατεύσει τις συντάξεις τους και θα διασφαλίσει αξιοπρεπές επίπεδο ζωής των ιδίων και των οικογενειών τους.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να εμπιστευτεί την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των πολιτικών εξελίξεων που βρίσκονται μπροστά μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)