to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:34 | 25.08.2016

πηγή: ΕΡΤ

Οικονομία

Αλ. Χαρίτσης: Προτεραιότητα του ΕΣΠΑ η ενίσχυση των νέων επιστημόνων

Τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για την επιχειρηματικότητα που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τα οποία έχει ολοκληρωθεί ήδη ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων αφορούν μεταξύ άλλων και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και τους απόφοιτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον κλάδο τον οποίο έχουν σπουδάσει, επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.


Βασικός μας στόχος για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ είναι η ενίσχυση των νέων επιστημόνων, της έρευνας, της συνέργειας μεταξύ ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων δήλωσε υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβρη του 2016, ο δεύτερος κύκλος τον Σεπτέμβρη του 2017 και ο τρίτος τον Σεπτέμβρη του 2018.

Θέλουμε στοχευμένα προγράμματα, στοχευμένες παρεμβάσεις που θα βασίζονται σε έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό σε όλους τους τομείς της παραγωγής, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος, όπου είχαμε την δαπάνη υπέρογκων ποσών σε προγράμματα και δράσεις που παρήγαγαν μικρό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία.

Τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για την επιχειρηματικότητα που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τα οποία έχει ολοκληρωθεί ήδη ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων αφορούν μεταξύ άλλων και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και τους απόφοιτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον κλάδο τον οποίο έχουν σπουδάσει, επεσήμανε.

Υπάρχει μια παρέμβαση -πρόσθεσε- που έγινε το προηγούμενο διάστημα από το υπουργείο Παιδείας για την ενίσχυση υποψήφιων διδακτόρων και ερευνητών, ώστε να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε μέρος του ερευνητικού τους έργου.

(ΠΗΓΗ: Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ - Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Μπαλτατζή)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)