to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:04 | 09.09.2014

Κοινωνία

Άκυρες οι απολύσεις στην ΕΡΤ! Το Πρωτοδικείο Αθηνών διατάσσει επαναπρόσληψη και καταβολή μισθών υπερημερίας

Με απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ακυρώνει τις απολύσεις των πρώην εργαζομένων που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο και υποχρεώνει το ελληνικό δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων τοποθετώντάς τους στις θέσεις που είχαν προ της απόλυσης και με τους ίδιους μισθούς


Στ. Νικητόπουλος, δημοσιογράφος ΕΡΤ3: «Η κυβέρνηση του Μαύρου νόμιζε ότι ξεμπέρδεψε μαζί μας»

Απόφαση-βόμβα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ακυρώνει τις απολύσεις των απολυμένων που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο και υποχρεώνει το ελληνικό δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων τοποθετώντάς τους στις θέσεις που είχαν προ της απόλυσης και με τους ίδιους μισθούς. Η απόφαση με αριθμό 2732/2014) που δικαιώνει τους απολυμένους που είχαν προσφύγει με δικηγόρο τη Ντορίνα Κορακά, είναι πολύ σημαντική και αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση του δημοσίου.

Η απόφαση - καταπέλτης έρχεται μόλις μια μέρα μετά την μεταβίβαση στην Δικαιοσύνη της δικογραφίας για τις παράτυπες προσλήψεις στην ΝΕΡΙΤ, (η οποία προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτας Φάκου) και μερικές εβδομάδες ύστερα από την δικαίωση των 20 εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου

Όπως σημειώνει αναλυτικά το ertopen.com

«η απόφαση αποτελεί κόλαφο για το πραξικόπημα του λουκέτου της ΕΡΤ και δικαιώνει πλήρως τον αγώνα των εργαζομένων που αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα, αλλά και στην προσπάθεια νομιμοποίησής του, μέσω των μορφωμάτων της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ.

Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει τώρα!

Η απόφαση, φέρει τον αριθμό 2732/2014 και μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Οι ενάγοντες, εκπροσωπήθηκαν από την δικηγόρο τους κ. Ντορίνα Κορακά, μέλος της δικηγορικής εταιρείας ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ - ΚΟΡΑΚΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (AKE LAW FIRM)».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)