to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:17 | 01.12.2014

Πολιτική

Ακροδεξιά απανθρωπιά Πλεύρη: Όχι άδεια στον Ρωμανό - Διώξτε τους Σύρους από το Σύνταγμα

Όλη την ατζέντα της ακροδεξιάς κατά των δικαιωμάτων ανέπτυξε περιεκτικά ο βουλευτής της ΝΔ κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Δικαιοσύνης, Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής


Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική:

Διαφώνησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Πλεύρης με την έκκληση των βουλευτών να υπάρξει λύση για την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Δικαιοσύνης, Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής. 

Τάχθηκε ακόμη υπέρ της «απόσυρσης» των Σύριων προσφύγων από την πλατεία Συντάγματος προτείνοντας «να μεταφέρει τους Σύριους πρόσφυγες σε άλλο σημείο η Πολιτεία. Δεν χρειάζεται σε καιρό Χριστουγέννων να υπάρχει αυτή η εικόνα».

«Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένα υπαρκτό πρόβλημα», σχολίασε ο προεδρεύων Γιάννης Κουτσούκος σημειώνοντας πως «η έκκληση της Επιτροπής προς τους υπουργούς είναι να υπάρξει μία λύση».

«Σας ζητούν να παρανομήσετε. Στη διαδικασία των αδειών δεν έχει καμία δουλειά ο υπουργός Δικαιοσύνης», υποστήριξε ο Θ. Πλεύρης και πρόσθεσε πως η έκκληση να λυθεί το θέμα πλήττει τον διαχωρισμό των εξουσιών και αποτελεί παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία.

«Τι λέτε; Τι του εισηγείστε να κάνει;», αντέδρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

«Δεν είμαι εδώ να εισηγηθώ. Αν όμως θέλετε μπορείτε να μπείτε στο indymedia για να δείτε την επιστολή των συντρόφων του και να δείτε ότι δεν είναι επιθυνμία τους η ένταξη στην κοινωνία, ;αλλά η συνέχιση του αγώνα και η χρησιμοποίηση των αδειών για το σκοπό αυτό», απάντησε ο Θ. Πλεύρης και πρόσθεσε πως η θέση του είναι «αν δικαιούται την άδεια να την πάρει. Αν δεν δικαιούται, να μην την πάρει». «Δεν καταλάβατε τίποτα απ’ ότι είπαμε», επέμεινε ο Αλ. Μητρόπουλος, με τον βουλευτή της ΝΔ να ισχυρίζεται: «είναι ο ορισμός της παρέμβασης όσα είπατε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)