to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:32 | 21.09.2013

Κοινωνία

Ακραία πρόκληση για την ενημέρωση και τη δημοκρατία

O «105,5 Στο Κόκκινο» ανακοινώνει ότι αφαιρεί για πάντα από το «σώμα» των εφημερίδων προς ενημέρωση ή προς μετάδοση το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.


Πιστεύαμε ότι η δολοφονία ενός νέου αντιρατσιστή καλλιτέχνη από Χρυσαυγίτη θα λειτουργούσε ως «σοκ» για όλο το κατεστημένο σύστημα εξουσίας. Ότι η αύξηση της ακροδεξιάς βίας, που κορυφώθηκε μετά από δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς και ομοφυλόφιλους, θα έθετε προ των ευθυνών τους όσους με τη ρητορική τους εξέθρεψαν τον εκφασισμό της πολιτικής και της κοινωνίας.

Τα παραπάνω τα πιστεύαμε - απ' ότι αποδεικνύεται - αφελώς. Γιατί οι επιχειρηματίες στον χώρο του Τύπου, που επενδύουν στη «θεωρία των δυο άκρων» και την ίδια ώρα κλείνουν το μάτι στην ακροδεξιά, καθαγιάζοντας τους πρωταγωνιστές της, δεν γνωρίζουν ούτε από ανθρώπινο πόνο, ούτε από δημοσιογραφική δεοντολογία.

Δεν περιμένουμε πλέον τίποτα καλύτερο από όσους με την αρθρογραφία τους και την θεματολογία που επιλέγουν να προωθούν, ψάχνουν για ανθρώπινη σάρκα μήπως και διατηρήσουν τις καλές κυκλοφορίες τους. Δεν περιμένουμε τίποτα καλύτερο από όσους επιλέγουν να εξισώσουν τους νεοναζί με τους αγωνιζόμενους για μια καλύτερη κοινωνία, έχοντας ως σχέδιο την ποινικοποίηση των εργασιακών αγώνων, μήπως και δεν πληγεί το υπερκέρδος τους. Από όσους υπήρξαν «κομιστές» ροζ DVD, από όσους ξεπλένουν τους φασίστες μετατρέποντάς τους σε ποπ είδωλα.

Καλό είναι απλώς να γνωρίζουν όσοι σκυλεύουν το άψυχο κορμί ενός αντιφασίστα, θέτοντας την φωτογραφία του λίγα λεπτά μετά το θάνατό του από μαχαιριά στο πεζοδρόμιο, ότι η κοινωνία δεν αποτελείται από χαχόλους. Και πως η δημοσιογραφία δεν είναι εργαλείο για την παραγωγή προϊόντων προς κατανάλωση.

ΥΓ. Δεν αναρτούμε το επίμαχο πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος. Απεναντίας υπενθυμίζουμε πώς η εφημερίδα κατασκεύασε ρεπορτάζ για υποτιθέμενους νεοναζί που συνοδεύουν υπέργηρες σε ATM, καθώς και πώς η σβάστικα μπορεί να συνοδεύει την lifestyle κατρακύλα. 

Πηγή: Στο Κόκκινο  

Διαβάστε σχετικά: Εμετικό πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος - Οι υμνητές των ναζί τώρα "πουλάνε" τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)