to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:35 | 27.06.2015

Πολιτική

Το ΑΚΕΛ στηρίζει το ελληνικό δημοψήφισμα

«Έγινε πλέον ξεκάθαρο ότι στόχος των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε. δεν είναι η εξεύρεση μιας αξιοπρεπούς λύσης στο Ελληνικό ζήτημα αλλά ο εξευτελισμός και η ταπείνωση της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού»


Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του στηρίζει το κυρίαρχο διακίωμα του Ελληνικού λαού να αποφασίσει μέσα από ένα δημοψήφισμα:

Έγινε πλέον ξεκάθαρο ότι στόχος των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε. δεν είναι η εξεύρεση μιας αξιοπρεπούς λύσης στο Ελληνικό ζήτημα αλλά ο εξευτελισμός και η ταπείνωση της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού. Οι θεσμοί δεν ενδιαφέρονται ποσώς ούτε για την βαθιά ανθρωπιστική κρίση ούτε για την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.

Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να γονατίσουν τον Ελληνικό λαό και να τον υποχρεώσουν να υποκύψει μπροστά στους εκβιασμούς των νεοαποικιστών της Ευρώπης.

Τέτοιες ακραίες και απάνθρωπες συμπεριφορές γνώρισε στο πετσί του και ο Κυπριακός λαός, του οποίου το κοινωνικοοικονομικό οικοδόμημα κατέστρεψαν μέσα σε μια νύχτα με τη συνεργασία και της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ.

Ως ΑΚΕΛ δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε την αλλοπρόσαλλη στάση των κυβερνώντων στην Κύπρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώνει την στήριξη του στην Ελλάδα και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να την επικρίνει. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν δυστυχώς πολιτικές δυνάμεις που λειτουργούν ως Δούρειος Ίππος υποστηρίζοντας ανοικτά τις ενέργειες των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε. Κάτι παρόμοιο θυμίζουμε ότι βιώσαμε και στην Κύπρο επί διακυβέρνησης Δ. Χριστόφια,  από την τότε αντιπολίτευση. 

Ως ΑΚΕΛ συμπαραστεκόμαστε στον Ελληνικό λαό.

Μπροστά στην απαράδεχτη και εκβιαστική στάση των δανειστών της Ελλάδας το ΑΚΕΛ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα που δίνει η Ελλάδα για την αξιοπρέπεια του Ελληνικού αλλά και όλων των λαών της Ευρώπης.

Ως ΑΚΕΛ στηρίζουμε το κυρίαρχο δικαίωμα του Ελληνικού λαού, μέσα από ένα δημοψήφισμα ν’ αποφασίσει για τη μοίρα του.

Ν’ αποφασίσει μεταξύ της ταπείνωσης και της αξιοπρέπειας.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)