to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:53 | 15.01.2014

Κοινωνία

Αίτηση για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κυθήρων και Αντικυθήρων

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης "Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο"


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να συζητήσει και να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες για την διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Η Περιφερειακή μας Παράταξη "Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο" κατέθεσε αίτημα για συζήτηση εκτός Ημερησίας Διάταξης στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 16.01.2104, σχετικά με την Κυβερνητική απόφαση για κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και Αντικυθήρων με Πειραιά και Κίσσαμο Χανίων, καθότι τα Νησιά αυτά υπάγονται χωρικά στην Περιφέρεια Αττικής.

Το δρομολόγιο της επιδοτούμενης γραμμής εκτελούσε το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος».

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και Αντικυθήρων αποτελεί για την τοπική κοινωνία ανάγκη πρώτης προτεραιότητας καθώς τόσο στον Πειραιά όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Κισσάμου Χανίων διαμένουν χιλιάδες πολίτες με καταγωγή από αυτά τα Νησιά.

Την σημασία της απρόσκοπτης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα εάν προσθέσουμε στα υπόλοιπα προβλήματα και την έλλειψη 15 γιατρών από το Νοσοκομείο των Κυθήρων καθώς και την παντελή έλλειψη γιατρού στα Αντικύθηρα από τις αρχές Δεκεμβρίου 2013.

Την αντίθεσή τους για την κατάργηση της γραμμής αυτής έχει εκφράσει σύσσωμη η κοινωνία των Νησιών αυτών καθώς και ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ.

Σημειώνουμε ότι η Επιτροπή Κατοίκων με επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Μ. Βαρβιτσιώτη και τους αρμόδιους φορείς, κατηγορούν την πολιτεία ότι γυρίζει το νησί πίσω 60 χρόνια, προειδοποιώντας πως η κατάργηση της σύνδεσης με Πειραιά και Κίσσαμο Χανίων θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση των Νησιών.

Οι κάτοικοι των 2 αυτών Νησιών αναγκάζονται να έρχονται στον Πειραιά προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους με την Περιφέρεια Αττικής, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Δασαρχείο και τη Διεύθυνση Δασών, την Πολεοδομία και την Δ.Ο.Υ. που καταργήθηκε πρόσφατα.

Σημειώνουμε τέλος ότι τα Αντικύθηρα ηλεκτρολογικά υπάγονται στη ΔΕΗ Κισσάμου Χανίων.

Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

  1. Να συζητήσει εκτάκτως το πρόβλημα αυτό και να εκφράσει την έντονη διαφωνία του κατά της Κυβερνητικής απόφασης για κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και Αντικυθήρων με Πειραιά και Κίσσαμο Χανίων.

  2. Να προχωρήσει στην ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών ώστε ο Περιφερειάρχης Αττικής με Διαπαραταξιακή επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου να συναντηθούν με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη από τον οποίο να απαιτήσουν την απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και Αντικυθήρων με Πειραιά και Κίσσαμο Χανίων.

  3. Να δοθεί δημοσιότητα στο πρόβλημα με Συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας να παρουσιαστεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Βαρεμένος Γεώργιος - Κυπριανίδου Ερμίνα - Τσουκαλάς Δημήτρης

Καπάταης Χρήστος - Έρη Κωνσταντάκου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)