to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:54 | 24.10.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Αισιοδοξία Ρέντσι για επίλυση διαφορών με Κομισιόν στο θέμα του προϋπολογισμού

Αισιόδοξος ότι οι διαφορές της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ζήτημα του προϋπολογισμού της χώρας για το 2015 εμφανίστηκε πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.


Στα μέσα της εβδομάδας η Επιτροπή, με επιστολή της, ζήτησε διευκρινίσεις από τη Ρώμη για το σχέδιο προϋπολογισμού το οποίο της έχει υποβάλει και μεταξύ άλλων προβλέπει την αναβολή για ένα χρόνο, μέχρι το 2017, της εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που είχε υποσχεθεί η Ιταλία.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία ή πρόβλημα. Μέσα στις επόμενες λίγες ώρες αυτά που μένουν να επιλυθούν, θα επιλυθούν. Υπάρχει θετική στάση» είπε ο Ρέντσι μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Νομίζω ότι θα επιλυθεί. Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο να βρούμε ένα σημείο συμφωνίας» πρόσθεσε, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για το ποιες παραχωρήσεις προτίθεται να κάνει η Ιταλία.

Η Επιτροπή, η οποία στην επιστολή της υποστηρίζει ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού παραβιάζει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ιταλία με βάση το Σύμφωνο Σταθερότητας, θα πρέπει να ενημερώσει την ιταλική κυβέρνηση στις 29 Οκτωβρίου εάν απαιτεί να γίνουν αλλαγές.

Ο Ρέντσι σημείωσε επίσης ότι η συζήτηση για την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη ήταν «σκληρή και ζωηρή» και περιέγραψε γενικά τη σύνοδο ως επιτυχημένη.

«Θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση όσον αφορά την ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αυτή είναι η θέση της Ιταλίας» είπε, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει το πρόγραμμα οικονομικών και θεσμικών μεταρρυθμίσεων.

«Οι Ιταλοί που μας παρακολουθούν θα πρέπει να ξέρουν ότι οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό, τη δικαιοσύνη, τα σχολεία, το Σύνταγμα, τον εκλογικό νόμο και την αγορά εργασίας πρέπει να γίνουν επειδή είναι σωστές, όχι επειδή μας τις ζητάνε από εδώ» τόνισε, αναφερόμενος προφανώς στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)