to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:20 | 03.12.2014

Κοινωνία

«Αίματα στους διαδρόμους της ΓΑΔΑ»: Ξυλοδαρμό των συλληφθέντων καταγγέλλει η Αφρ. Σταμπουλή

Οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στους συλληφθέντες να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους και τους γονείς τους, ενώ αρνούνταν να ενημερώσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τους τραυματίες.


Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή επισκέφθηκε, μαζί με την Μάνια Παπαδημητρίου, το βράδυ της Τρίτης τον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου βρίσκονταν οι προσαχθέντες της μεγάλης πορείας αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό (12 εκ των οποίων έχουν συλληφθεί και οδηγούνται στον εισαγγελέα). 

 Οι προσαχθέντες ήταν φανερά χτυπημένοι, όπως καταγγέλλει στο left.gr η Αφρ. Σταμπουλή. Στο διάδρομο της ΓΑΔΑ υπήρχαν αίματα, ενώ οι αστυνομικοί είχαν αποσπάσει τα κινητά τηλέφωνα από τους συλληφθέντες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους και γονείς τους, με το πρόσχημα (ανυπόστατο από νομικής απόψεως) ότι δεν ήταν ανήλικοι

Οι αστυνομικοί αρνούνταν να ενημερώσουν τις βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ πόσοι διαδηλωτές πήγαν χτυπημένοι στο νοσοκοκομείο (οι συγκεχυμένες πληροφορίες έκαναν λόγο για 2 ή 5) και ποια είναι τα στοιχεία τους, επικαλούμενοι προστασία προσωπικών δεδομένων (!). Αρνήθηκαν μάλιστα να ενημερώσουν τη μητέρα και συγγενή ενός από τους τραυματίες ότι βρισκόταν σε νοσοκομείο. Μετά από ώρα και ενώ η Αφρ. Σταμπουλή τον αναζητούσε μάταια στους συλληφθέντες, ενημέρωσε τους οικείους, που στη συνέχεια τον βρήκαν σε νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η Αφρ. Σταμπουλή καταγγέλλει επίσης ότι οι αστυνομικές αρχές, κατά την πάγια τακτική τους, απήγγειλαν κατηγορίες κατά προτίμηση στους τραυματίες, ώστε να αποφευχθούν μηνύσεις κατά της αυθαιρεσίας των αστυνομικών οργάνων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)