to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:42 | 08.10.2013

Διεθνή

Αφιέρωμα του CNN στη Χρυσή Αυγή: “Αν είχες αντιδράσει στις δολοφονίες μεταναστών, ο Παύλος μπορεί να ζούσε”

Αφιέρωμα στην Χρυσή Αυγή με εύγλωττη φωτογραφία-μήνυμα: “Αν είχες αντιδράσει στις δολοφονίες μεταναστών, ο Παύλος μπορεί να ζούσε”


Το CNN προσπαθεί να εξηγήσει στο αμερικάνικο κοινό, τι είναι η Χρυσή Αυγή και τι πρεσβεύει, ενώ δίνει και ένα εκτεταμένο χρονικό των συλλήψεων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση του Cas Mudde, επίκουρου καθηγητή στο Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου της Γεωργίας, ότι θεωρεί την Χρυσή Αυγή ως ένα από τα “λίγα αληθινά νεοναζιστικά κόμματα στην Ευρώπη”, όπως αποδεικνύεται από τα έντυπα του κόμματος και το ναζιστικό υλικό.

«Η Χρυσή Αυγή δεν κοιτάει τόσο πολύ προς την ελληνική χούντα για έμπνευση, αλλά μάλλον προς την ναζιστική Γερμανία», δήλωσε ο Mudde.

Μέσω e-mail απάντησε και η ελληνική αστυνομία για τις ανάγκες του ρεπορτάζ,.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, που έστειλε το e-mail στο CNN στα ελληνικά (!) και μεταφράστηκε από το αμερικάνικο δίκτυο, δήλωσε ότι το σώμα - ως κρατικός θεσμός- "δεν πρέπει να έχει δεσμούς προς κανέναν πολιτικό προσανατολισμό." 

Ωστόσο, οι περιπτώσεις που προκύπτουν εξετάζονται μεμονωμένα, ανέφερε η δήλωση, και το Υπουργείου Δημόσιας Τάξης έχει ως στόχο να μην αφήσει καμία «σκιά» πάνω από την αστυνομία.

Περαιτέρω, η αστυνομία ερευνά τα επεισόδια βίας, αλλά τέτοιες περιπτώσεις είναι περίπλοκες και παίρνουν χρόνο, δήλωνε στο e-mail. Οι επακόλουθες καθυστερήσεις "θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα.".

Μετάφραση - Απόδοση αποσπάσματος: LEFTeria-news

Δείτε το δημοσίευμα που έχει αναρτηθεί στην κεντρική σελίδα του CNN 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)