to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:20 | 22.07.2014

Πολιτική

"Άδειασε" τον Γκ. Χαρδούβελη ο Πρ. Παυλόπουλος

«Ανακριβής η διατύπωση του Χαρδούβελη», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, σχολιάζοντας την ανεκδιήγητη τοποθέτηση του υπ. Οικονομικών στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ ότι η Δικαιοσύνη "δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική"


«Η Δημοκρατία είναι ένα πολύ εύθραυστο αγαθό και μπορεί να υφίσταται επιπτώσεις, γενικότερα και μάλιστα υποδόριες επιπτώσεις, που αν δεν τις αντιληφτούμε, τότε από εκεί και πέρα, στην εποχή που ζούμε, στην οικονομική κρίση και στην εξαθλίωση η οποία επικρατεί, θα προστεθεί και ένα ζήτημα Δημοκρατίας, το οποίο νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι ότι χειρότερο θα ήταν δυνατό να μας συμβεί, αφού όπως ξέρετε το μόνο το οποίο μας επιτρέπει να υπερασπιστούμε, γενικότερα, την αξία του ανθρώπου, τα δικαιώματα του ανθρώπου είναι οι δημοκρατικοί θεσμοί», δήλωσε στον Real Fm και τον Βασίλη Κουφόπουλο ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Στη συνέχεια, ο Προκόπης Παυλόπουλος σχολίασε τη δήλωση του υπουργού Οικονομίας, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος μιλώντας στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ ανέφερε πως «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική», συμπληρώνοντας ότι οι πολιτικοί αποφασίζουν για αυτήν.

«Καθένας πρέπει να γνωρίζει, και ιδίως οι υπουργοί, ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει απλώς δικαίωμα, έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται το Σύνταγμα διότι η Δικαιοσύνη, άρα οι δικαστικοί λειτουργοί, δεν επιτρέπεται να εφαρμόζουν νόμο, το περιεχόμενο του οποίου αντίκειται προς το Σύνταγμα. Άρα λοιπόν, θα συμφωνήσω ναι μεν με τον κύριο Χαρδούβελη, εκεί που λέει ότι η δημοσιονομική πολιτική είναι έργο της πολιτικής και των πολιτικών, δηλαδή της Εκτελεστικής, και φυσικά, της Νομοθετικής εξουσίας.

Αλλά δεν θα συμφωνήσω όταν λέει ότι έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο. Εκεί είναι εντελώς ανακριβής η διατύπωση η οποία χρησιμοποιεί. Η Δικαιοσύνη έχει λόγο στο τι είναι συνταγματικό και τι δεν είναι συνταγματικό».

Με πληροφορίες από enikos.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)