to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:28 | 05.07.2016

πηγή: e-dhmosio

Κοινωνία

996 μόνιμοι στις συγκοινωνίες και 700 εποχικοί στα νέα ΚΕΠ

Δύο μεγάλα πακέτα θέσεων προωθούνται αυτο το διάστημα για μόνιμο και εποχικό προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα θα προσληφθούν 996 μόνιμοι στις οδικές και σταθερες συγκοινωνίες και 700 εποχικοί στα Κέντρα Κοινότητας (νέα ΚΕΠ).


Στην πρόσληψη 495 νέων οδηγών και 201 τεχνιτών στην ΟΣΥ και 130 οδηγών και 170 τεχνιτών στην ΣΤΑΣΥ θα προχωρήσει η Κυβέρνση στις αρχές φθινοπώρου. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις είχαν ανακοινωθεί και στο παρελθον και μάλιστα ειχαν εγκριθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Ωστοσο η εκδοση των προκηρύξεων δεν προχωρησε ποτε.

Η ανάγκη για νέο μονιμο προσωπικό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ειναι ζωτικής πια σημασίας για την ομαλή λειτουργια των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, την πρόσληψη 700 ατόμων σε ολόκληρη την Ελλάδα τα οποία θα στελεχώσουν τα 254 Κέντρα Κοινότητας ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Ειδικότερα, η κ. Φωτίου ανέφερε ότι δρομολογούνται 700 προσλήψεις για τα Κέντρα Κοινότητας (νέα ΚΕΠ) με διαδικασίες ΑΣΕΠ με χρηματοδότηση από προγράμματα του ΕΣΠΑ. Επίσης είπε ότι θα υπάρξει μοριοδότηση εργαζομένων που υπηρετούσαν το προηγούμενο διάστημα σε γραφεία διαμεσολάβησης των δήμων και σε δομές φτώχειας.

Σε ότι αφορά στα Κέντρα Κοινότητας η κ. Φωτίου είπε ότι θα τεθούν σε λειτουργία από τον προσεχή Οκτώβριο- Νοέμβριο. Ήδη έχει βγει η σχετική πρόσκληση από τις περιφέρειες της χώρας προς τους δήμους, κοινωφελείς επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα των δήμων ή άλλους δημοτικούς φορείς προκειμένου προτάσεις χρηματοδότησης δημιουργία και λειτουργία για 3 έτη ενός Κέντρου Κοινότητας, σε δήμους με μόνιμο πληθυσμό, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, άνω των 10.000 κατοίκων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)