to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:46 | 17.07.2013

Πολιτική

6.30 μ.μ. στην Κλαυθμώνος: συγκέντρωση - απάντηση στην κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων για την επίσκεψη Σόιμπλε

Η εμπειρία από την επίσκεψη Μέρκελ επαναλαμβάνεται. Η κυβέρνηση συρρίκνωσης των δικαιωμάτων δίνει ένα ακόμα ρεσιτάλ αυταρχισμού και κατάλυσης κάθε έννοιας ελευθερίας. Οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων θυμίζουν άλλες εποχές, με την ενεργοποίηση του χουντικού νομοθετικού διατάγματος. Σχέδιό τους είναι να σπείρουν τον τρόμο και να κάμψουν κάθε αντίσταση στον αυταρχισμό.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 18:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος οργανώνεται από συνδικάτα και άλλες μαζικές, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις. «Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αθήνας πρέπει να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στους δυνάστες του. Να υποδεχτούν και τον κ. Σόιμπλε όπως πρέπει, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους και κηρύσσοντάς τον ανεπιθύμητο», υπογραμμίζει η Αυτόνομη Παρέμβαση σε ανακοίνωσή τηςΚάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση.

- - - - - - - - - - 

Persona non grata στην Αθήνα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (φωτογραφίες και βίντεο) 

20:00 Τετραμελής επιτροπή πέρασε από τον αστυνομικό κλοιό και επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ε.Ε. Η πορεία συνεχίζεται στην Πανεπιστημίου.

19:40 Η πορεία έφτασε στη Βουλή.

Φωτογραφία από 

Φωτογραφία από 

19:12 Ξεκίνησε η πορεία προς το Σύνταγμα.

Φωτογραφία 

19:00 Οι «παράνομοι» διαδηλωτές στην Κλαυθμώνος!

Φωτογραφία 

Φωτογραφία 

Μετά την ομιλία του στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, όπου δήλωσε πως «Δεν είναι προς όφελός σας η συζήτηση για νέο κούρεμα χρέους»,  ο γερμανός υπ. Οικονομικών θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 14:00 παρουσία των Γ. Στουρνάρα και Κ. Χατζηδάκη,  με  τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις 15:15, ενώ στις 16:00 θα επισκεφθεί το υπουργείο Οικονομικών, όπου θα και θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου με τους κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη. 

 

2 μ.μ.,: Αύρες και περιμετρικά του υπουργού Οικονομικών (φωτ.: )

 

Από τον ) επίσης, με λεζάντα: Οι μοναδικές "συναθροισεις" που επιτρέπονται στο κεντρο της Αθήνας σήμερα είναι αυτές...

 Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κυνικά προειδοποίησε για νέα μέτρα το 2014: «Προσχεδιάσαμε το δρόμο μέχρι το 2020. Το είπαμε ήδη πέρσι, ενημερώσαμε ήδη τότε τη γερμανική βουλή. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι πρόκειται για έκπληξη» δήλωσε ο Σόιμπλε αποκλείοντας νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Διαψεύδει έτσι τους εγχώριους υφιστάμενους της τρόικα (Σαμαρά και Στουρνάρα) που υποκρίνονται ότι «το Μνημόνιο τελείωσε και δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα».

 

 

Καληνύχτα, κ. Σόιμπλε... Διαβάστε το κύριο άρθρο της σημερινής «Αυγής»

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ποδοπατήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσει τη Δημοκρατία» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί σε «μαζικές και ειρηνικές διαδηλώσεις» που θα αποτελέσουν «ένα ζωντανό δημοψήφισμα ενάντια στα μέτρα του μνημονίου και στην πολιτική της λιτότητας».

 

 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων

Απαγορεύονται σήμερα, Πέμπτη, από τις 9:00 έως τις 20:00, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες σε μεγάλου εύρους περιοχή της Αθήνας, λόγω των μέτρων ασφαλείας που θα εφαρμοστούν για την επίσκεψη του γερμανού ΥΠΟΙΚ.

 
 

Ειδικότερα, δεν επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς - λεωφόρους:

 

Β. Αμαλίας (από τη συμβολή της με την Β. Όλγας) - αριστερά Σουρή - συνέχεια Ναυάρχου Νικοδήμου – δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - συνέχεια Αμερικής - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ - αριστερά Μαρασλή - δεξιά Δεινοκράτους - αριστερά Αριστοδήμου - δεξιά Αθηναίων Εφήβων - συνέχεια Κόνιαρη - δεξιά Τσόχα - αριστερά Σούτσου Δ. - συνέχεια Πανόρμου - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Κατεχάκη - αριστερά Καπετάν Χρονά - δεξιά Βλαχάκη - δεξιά Μεσογείων - αριστερά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Διονυσίου Αιγινίτου - δεξιά Ποταμιανού Ηλία - συνέχεια Ίωνος Δραγούμη - αριστερά Β. Αλεξάνδρου - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπ. Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - Πλατεία Πλαστήρα - δεξιά Αρχιμήδους - δεξιά Μ. Μουσούρου - δεξιά Αρδηττού - αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), όπως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών « Ελ. Βενιζέλος » έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κα τεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), όπως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά το μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

 

Η περιοχή του κέντρου της Αθήνας που είναι αποκλεισμένη λόγω Σόιμπλε (κόκκινο). Παράλληλα αποκλεισμένη είναι και η διαδρομή από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος μέσω περιφ. Υμηττού ως Κατεχάκη (πορτοκαλί)

(Φωτογραφία από enet.gr)

 

 

Επίσης κλειστοί σταθμοί του μετρό (και) αύριο με εντολή της ΕΛΑΣ.

 

 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συρρικνώνει τη Δημοκρατία

 

 

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων λόγω της επίσκεψης Σόιμπλε τονίζεται ότι «κάθε μέρα γίνεται και πιο ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ποδοπατήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσει τη Δημοκρατία».

 

 Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει: «Με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε στη χώρα μας, η κυβέρνηση σπεύδει, για δεύτερη φορά μετά την επίσκεψη Μέρκελ, να απαγορεύσει τις συναθροίσεις αξιοποιώντας χουντικό νομοθετικό διάταγμα, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα φόβου και αποδεικνύοντας, με αυτό τον τρόπο, πόσο τρέμει τη μαζική παρουσία του λαού.   Καμιά αυταπάτη δεν υπάρχει πια: Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή Δημοκρατία. Και ο λαός δεν θα φοβηθεί, θα τους φοβίσει. Θα υπερασπιστεί και θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία.   

 

Η μαζική και ειρηνική συμμετοχή του στα συλλαλητήρια αποτελεί ένα ζωντανό δημοψήφισμα ενάντια στα μέτρα του μνημονίου και στην πολιτική της λιτότητας».

 

* * *

Διαβάστε σχετικά:

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 6.30 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος οργανώνεται από συνδικάτα και άλλες μαζικές, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις.

Χαίρε Σόιμπλε! Του έδωσαν στεφάνι ελιάς

Νέοι-Νέες ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορούν ν' αντέξουν τη θέα του συγκεντρωμένου κόσμου

Η Αθήνα σας καλωσορίζει κ. Σόιμπλε, με πλήθος τιτιβίσματα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)