to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

200.000 ευρώ καλείται να επιστρέψει το ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου»

Έγγραφο Κοτζιά στη Βουλή - Τα ζήτησε το ΥΠΕΞ από τον Σεπτέμβριο του 2015, το ΙΣΤΑΜΕ αμφισβήτησε τη νομική και ουσιαστική βαρύτητα της θεμελίωσης της οφειλής του τον Μάιο 2016! *Το έργο αναδιάρθρωσης της Βουλής της Γεωργίας τελεί σε δημοσιονομική εκκρεμότητα από το 2013


Περίπου 200.000 ευρώ καλείται να επιστρέψει στο Δημόσιο το ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά που εστάλη στη Βουλή. Πρόκειται για χρήματα που είχε λάβει το ίδρυμα για να υλοποιήσει ως ΜΚΟ πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση της Βουλής της Γεωργίας.

Σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση του υπουργού Εξωτερικών σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, η ΜΚΟ Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών, Ανδρέας Παπανδρέου, ΙΣΤΑΜΕ έλαβε την περίοδο 2002 - 2004 ποσό 398.000 ευρώ για να υλοποιήσει τρία προγράμματα αναπτυξιακής συνεργασίας: την αναδιάρθρωση της Βουλής της Γεωργίας Geopares, τη δημιουργία μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στη Βουλγαρία και την καταπολέμηση της ανεργίας γυναικών στην Αλβανία.

Ωστόσο το έργο της Γεωργίας ακόμη «τελεί σε δημοσιονομική εκκρεμότητα», καθώς η έκθεση των ορκωτών λογιστών (με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου 2013) αναφέρει ότι πρέπει να επιστραφούν 199.445,85 ευρώ από το ΙΣΤΑΜΕ στο υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζει ο Ν. Κοτζιάς. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης ε.τ. Νίκος Βαμβουνάκης ζήτησε από το ΙΣΤΑΜΕ να επιστραφούν τα χρήματα.

Στην επιστολή που έλαβε τον Σεπτέμβριο του 2015 το ΙΣΤΑΜΕ απάντησε στις... 4 Μαΐου 2016 αμφισβητώντας τη νομική και ουσιαστική βαρύτητα θεμελίωσης της οφειλής του. Η ΥΔΑΣ έχει ήδη ζητήσει (από τον Μάρτιο του 2015) να σταλούν τα παραστατικά που βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να βεβαιωθεί η οφειλή του ΙΣΤΑΜΕ.

tags: ΙΣΤΑΜΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)