to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:40 | 29.02.2016

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτισμός

10 χρόνια «στο Κόκκινο»: Πλήθος κόσμου γέμισε τους δρόμους του Ψυρρή το Σαββατοκύριακο (φωτογραφίες)

Γέμισαν κόσμο, μουσικές, χορό και λογής δρώμενα οι δρόμοι του Ψυρρή το Σαββατοκύριακο για τα 10 χρόνια Στο Κόκκινο, την ώρα που συνεχιζόταν με αμείωτο ρυθμό η συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.


Το Κόκκινο είχε γενέθλια και πάνω από 60 καλλιτέχνες και σχήματα μας τίμησαν με την παρουσία τους στις 3 σκηνές που διαμορφώθηκαν ειδικά για το διήμερο 27-28 Φεβρουαρίου στον πεζόδρομο της Αγ. Αναργύρων στου Ψυρρή, από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, με ακούσματα από εναλλακτική rock μέχρι ρεμπέτικο, από λαϊκό μέχρι jazz, funk, swing και world.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν θεατρικές παραστάσεις και δραστηριότητες για παιδιάμε τις οποίες ξεκίνησαν και οι δύο ημέρες, από παιχνίδια και εργαστήρια μέχρι κλόουν και ζογκλέρ. Για δύο ημέρες, ζήσαμε ένα πανηγύρι γέλιου, μουσικής αλλά και εθελοντισμού.











Τα παιδιά μεταναστών και τα έθνικ σχήματα που συμμετείχαν έδωσαν το δικό τους χρώμα στο διήμερο, με τα παιχνίδια, τους ρυθμούς και τα χορευτικά τους, με επίκεντρο την πλατεία Ηρώων, που γέμισε κόσμο και τις δύο ημέρες.













Στους πάγκους και τα άλλα σημεία που είχαν στηθεί, ο κόσμος συνέρρεε για ενημέρωση, συμμετοχή στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, αλλά και ενίσχυση του 105,5. Η παρουσία της νεολαίας ήταν και αυτή τη φορά έντονη.





Οσο μεσημέριαζε, τα γύρω καταστήματα γέμιζαν και οι μουσικές ανέβαζαν το κέφι του κόσμου, που απολάμβανε την λιακάδα του διημέρου και συμμετείχε με τραγούδι και χορό, ειδικά στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων, με το γλέντι να κρατάει ως αργά το βράδυ.













Χαμηλότερα, στην αρχή της Αγίων Αναργύρων, πιο «ψαγμένες» μουσικές συγκέντρωναν κόσμο που παρακολουθούσε τα σχήματα και απολάμβανε την εξαιρετική τους σκηνική παρουσία. Και όσο περνούσε η ώρα, η διάθεση του κόσμου και των μουσικών ανέβαινε.











Πολύς κόσμος, πολύ καλή διάθεση, πολλά όμορφα πράγματα και άνθρωποι συνέβησαν και συναντήθηκαν στη διήμερη γιορτή δρόμου για τα 10 χρόνια Στο Κόκκινο.Γνωριστήκαμε από κοντά για μία ακόμη φορά, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με αμείωτη όρεξη για ακόμη περισσότερα, στα ερτζιανά και τους δρόμους της Αθήνας, αλλά και σε σε όλο το δίκτυο των σταθμών που εκπέμπουν... Στο Κόκκινο!





Και βέβαια, δεν σταματάμε, πέρα από τη μουσική, το χορό και την μεταξύ μας επικοινωνία, να ενισχύουμε τον εθελοντισμό.

Τις δύο ημέρες της γιορτής, το υπόγειό μας γέμισε και άδειασε τέσσερις φορές, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, ενώ συλλέχθηκαν επίσης και φάρμακα από το τραπεζάκι μας στην Αγίων Αναργύρων. Και η προσπάθεια συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες, μέχρι να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των συνανθρώπων μας που φτάνουν στην χώρα αναζητώντας την ελπίδα.

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)